Αθλητισμός|15.08.2020 00:48

Champions League: Η «διαστημική» Μπάγερν προκρίθηκε με ιστορικό διασυρμό της Μπαρτσελόνα (8-2)!

Newsroom

Σοκ και δέος προκάλεσε η εξωπραγματική εμφάνιση της Μπάγερν Μονάχου που διέσυρε την Μπαρτσελόνα στον προημιτελικό του Champions League. Οι Βαυαροί ήταν καταιγιστικοί, εξαφάνισαν από το γήπεδο τον σούπερ σταρ Λιονέλ Μέσι και την παρέα του, έφτασαν σε μια επιβλητική νίκη με το αδιανόητο 8-2 στη Λισαβόνα και περιμένουν τον αντίπαλο του σαββατιάτικου (15/8) αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λυών για να διεκδικήσουν την είσοδό τους σε τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2013.

Αντιθέτως, η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε με τον πλέον απογοητευτικό τρόπο μια καταστροφική σεζόν καθώς μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, έμεινε εκτός Champions League έχοντας υποστεί μια ιστορική και συνάμα ντροπιαστική ήττα. Οι Καταλανοί για πέμπτη σερί σεζόν έμειναν μακριά από το σημαντικότερο ευρωπαϊκό τρόπαιο αλλά κυρίως υπέστησαν έναν άνευ προηγουμένου αποκλεισμό-διασυρμό, χειρότερο από εκείνον από τη Γιουβέντους το 2017, τη Ρόμα το 2018 και τη Λίβερπουλ το 2019.

Η απομάκρυνση του Ερνέστο Βαλβέρδε και η έλευση του Κίκε Σετιέν βύθισε ολοκληρωτικά τους Μπλαουγκράνα, που μετά το lockdown ήταν άκρως απογοητευτικοί. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη με την επιλογή της Μπάγερν να αντικαταστήσει τον περασμένο Νοέμβριο τον Νίκο Κόβατς με τον Χανς-Ντίτερ Φλικ, ο οποίος μεταμόρφωσε τους Βαυαρούς μέσα σε λίγους μήνες φτάνοντας στην πανηγυρική κατάκτηση του νταμπλ στη Γερμανία κι όχι μόνο...

Προφανώς τα οχτώ γκολ που δέχθηκε η Μπάρτσα προκαλούν παγκόσμια αίσθηση κάτι που καταδεικνύει και το γεγονός ότι συνέβη για πρώτη φορά μετά από 74 χρόνια. Στις 21 Απριλίου του 1946 η Μπαρτσελόνα είχε ηττηθεί με 8-0 από τη Σεβίλλη στο Κύπελλο Ισπανίας. Η πιο βαριά ήττα της, πάντως, ήταν το 12-1 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στις 8 Φεβρουαρίου του 1931.

Πάντως από την αρχή το παιχνίδι ήταν εκρηκτικό. Μόλις στο 4' η Μπάγερν κατόρθωσε να αιφνιδιάσει τη Μπαρτσελόνα καθώς έπειτα από εξαιρετική εναλλαγή της μπάλας ο Μίλερ με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ (1-0) για τους Βαυαρούς.

Προτού περάσουν όμως τρία λεπτά (7') οι Καταλανοί έφεραν το ματς στα ίσια (1-1). Έπειτα από μια γρήγορη αντεπίθεση ο Αλάμπα στην προσπάθεια του για να απομακρύνει τον κίνδυνο αντί να διώξει μακριά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ.

Και αμέσως μετά (11'), λίγο έλειψε να γίνει η ολική ανατροπή όταν η έξυπνη σέντρα του Μέσι προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι της Μπάγερν.

Κι ενώ η Μπαρτσελόνα έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο μετά την ισοφάριση, στο 22' η Μπάγερν -και πάλι έπειτα από ταχύτατη αντεπίθεση- πήρε ξανά προβάδισμα (2-1) με εξαιρετικό σουτ του Πέρισιτς.

Σαν να μην έφτανε η δεύτερη ψυχρολουσία για την Μπαρτσελόνα, πέντε λεπτά μετά ήρθε και τρίτο βαυαρικό χτύπημα. Στο 27' ο Γκνάμπρι εκμεταλλεύτηκε την αργή αντίδραση του Λανγκλέ και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 3-1.

Το μαρτύριο όμως δεν είχε τελειωμό για τους Καταλανούς καθώς στο 31' και πάλι ο Μίλερ με... μαγικό άγγιγμα έπειτα από ασίστ του Κίμιχ, έγραψε το 4-1.

Στο 57' η Μπαρτσελόνα έδωσε σημάδια ζωής. Ο Σουάρες με ωραία προσπάθεια και θαυμάσιο τελείωμα μείωσε σε 4-2.

Προτού όμως περάσουν πέντε λεπτά (63'), η Μπάγερν βρέθηκε και πάλι στο +3 (5-2) χάρη σε προβολή του Κίμιχ. Προηγήθηκε εκπληκτική ατομική ενέργεια και ασίστ του Αλφόνσο Ντέιβις.

Και η απογείωση της Μπάγερν (ή ο διασυρμός της Μπαρτσελόνα) σταματημό δεν είχε καθώς στο 82' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ο Λεβαντόβσκι και στο 85' και το 88' ο Κοουτίνιο προκειμένου να διαμορφωθεί αυτό το αδιανόητο 8-2!

Τα highlights του αγώνα

 

ΜπαρτσελόναΜπάγερν ΜονάχουChampions LeagueποδόσφαιροFinal 8