Αθλητισμός|01.09.2020 13:57

Εντονη ανησυχία στην UEFA για τα κρούσματα κορονοϊού στην Αθήνα - Την Παρασκευή η απόφαση για τις κληρώσεις

Γιάννης Σκόκας

Εντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στις τάξεις της UEFA η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αττική. Οι δείκτες των κρουσμάτων Covid-19 εντός του Λεκανοπεδίου κατά τη διάρκεια του Αυγούστου βρίσκονται στο... κόκκινο, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας καθώς το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» οι κληρώσεις των ομίλων του Champions League και του Europa League, όπως επίσης και η βράβευση των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της σεζόν 2019-20.

Στην UEFA, που πλέον παρακολουθούν καθημερινά τα δεδομένα της πανδημίας (λόγω και του Euro που αναβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και πρέπει να διοργανωθεί το 2021), έχοντας μάλιστα στενή συνεργασία και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, διαπιστώνουν πως οι δείκτες του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι πλέον ανησυχητικοί και δεν συγκρίνονται με την περίοδο που είχαν λάβει την απόφαση για να δώσουν στην Αθήνα τη φιλοξενία ενός τόσου σημαντικού event, όπου θα παραστεί η ελίτ του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

O περιορισμός των 50 ατόμων

Παράλληλα, στην παρούσα φάση και τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, βρίσκεται σε ισχύ κι ο κυβερνητικός περιορισμός των 50 ατόμων για τις  κοινωνικές εκδηλώσεις, κάτι που σημαίνει πως υπό αυτές τις συνθήκες (κι αν δεν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα) δύσκολα θα γίνει στην Αθήνα το event της UEFA.

Σύμφωνα με tweet που έκανε ο δημοσιογράφος Παύλος Παπαδημητρίου, η UEFA θα λάβει την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου την τελική απόφαση για το αν τελικά θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα οι κληρώσεις των ευρωπαϊκών Κυπέλλων αλλά και το εντυπωσιακό ποδοσφαιρικό gala που μέχρι πέρυσι γινόταν σε ετήσια βάση στο Grimaldi Forum στο Μόντε Κάρλο.

T

Γιατί επέλεξε Αθήνα η UEFA

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, οπότε η UEFA έλαβε την απόφαση για να αναθέσει στην Αθήνα τη φιλοξενία αυτών των σημαντικών event, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κατέληξε στην ελληνική πρωτεύουσα. «Μετά από αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης σχετικά με την πανδημία COVID-19 στην Ευρώπη και λαμβάνοντας υπόψη τις καλές υγειονομικές συνθήκες της Ελλάδας από την άποψη αυτή, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε να φιλοξενήσει τις κληρώσεις των ομίλων για την σεζόν 2020/21 στο UEFA Champions League και το UEFA Europa League τον Οκτώβριο στην Αθήνα, αντί του Μονακό, το οποίο έχει φιλοξένησει αυτές τις κληρώσεις τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε η UEFA που όμως πλέον διαπιστώνει πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει στη χώρα μας τον τελευταίο μήνα συγκριτικά με τον περασμένο Ιούνιο.

UEFAΠαγκόσμιος Οργανισμός ΥγείαςκλήρωσηΚορονοϊός