Αθλητισμός|16.09.2020 09:50

Γκέλα με το «καλημέρα» ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη!

Γιάννης Σκόκας

Νέα σεζόν, νέος προπονητής, νέα φιλοσοφία, νέοι στόχοι αλλά οι παλιές, κακές συνήθειες δεν λένε να εγκαταλείψουν τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι στην πρεμιέρα της Super League και ηττήθηκαν δίκαια από τον εξαιρετικό Αστέρα Τρίπολης με 1-0 χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ του Αντριαν Ριέρα.

Η ομάδα της Αρκαδίας έδειξε εξαρχής τις προθέσεις της απειλώντας νωρίς-νωρίς το «τριφύλλι» που σώθηκε στο 3' από τον Βέλεθ και στο 9' από τον Διούδη. Η ομάδα του Ντάνι Πογιάτος σταδιακά άρχισε να βρίσκει ρυθμό και να ανεβάζει ταχύτητα. Εφτασε μάλιστα τουλάχιστον τρεις φορές κοντά στο γκολ με εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος που «σημάδεψε» το δοκάρι στο 25' και διπλή ευκαιρία του Σαβιέρ και (πάλι) του Καρλίτος στο 29'.

Στο δεύτερο ημίχρονο θα περίμενε κανείς ότι ο Παναθηναϊκός θα συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο με στόχο να σκοράρει. Συνέβη όμως το αντίθετο καθώς ο Αστέρας έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο καθώς γινόταν ολοένα και πιο απειλητικός. Και σε μια επικίνδυνη αντεπίθεση στο 73', κι αφού η αμυντική αντίδραση του «τριφυλλιού» υπήρξε προβληματική, ο Αντριαν Ριέρα «χόρεψε» τους «πράσινους» και με εξαιρετική εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Το 1-0 ωστόσο αντί να αφυπνίσει και να δραστηριοποιήσει τον Παναθηναϊκό μάλλον έβαλε περισσότερη πίεση στους παίκτες που δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν μέχρι το φινάλε. Αντιθέτως, ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ όταν ο Τασουλής με δυνατό σουτ στο 83' «σημάδεψε» το δοκάρι κι όταν ο Μπαράλες στις καθυστερήσεις έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Αλβάρες (71' Τασουλής), Πασαλίδης, Σουάρεθ, Μουνάφο (72' Μπ. Φερνάντεθ), Μπελόκ (56' Βαλιέντε), Ριέρα, Αλί Μπαμπά (56' Τίλικα), Κρέσπι (92' Γκαρσία), Μπαράλες.

Παναθηναϊκός (Πογιάτος)Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης (86' Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης (70' Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Σερπέζης (60' Μπουζούκης), Σαβιέρ (71' Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα.

Αστέρας ΤρίποληςΠαναθηναϊκόςSuperLeagueποδόσφαιρο