Αθλητισμός|16.09.2020 09:50

US Open: Ο Τιμ θριάμβευσε επί του Ζβέρεφ έπειτα από επική μάχη 4 ωρών!

Γιάννης Σκόκας

Επειτα από μια επική μάχη τεσσάρων ωρών, που είχε σασπένς αλλά και υψηλού επιπέδου τένις, ο εκπληκτικός Ντομινίκ Τιμ έκαμψε την αντίσταση του εξαιρετικού Σάσα Ζβέρεφ και κατέκτησε το US Open, το πρώτο Γκραν Σλαμ στην καριέρα του. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και δραματικός και κρίθηκε στο τάιμ μπρέικ του πέμπτου σετ με τους δύο τενίστες να στέκονται όρθιοι μετά βίας από την κόπωση...

Ο 27χρονος τενίστας, Νο.3 στον κόσμο, πήρε τη νίκη με 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6), μετά από τρεις χαμένους τελικούς Γκραν Σλαμ, κι έφτασε στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, μολονότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά πίσω από τους θρύλους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς. Εγινε, μάλιστα, μόλις ο δεύτερος Αυστριακός, μετά τον Τόμας Μούστερ (1995 Ρολάν Γκαρός), που σηκώνει major τρόπαιο. Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανατροπή από 0-2 στο US Open και ο πρώτος τελικός που κρίνεται στο τάι μπρέικ του πέμπτου σετ!

Kι όμως ο Τιμ στο ξεκίνημα του ματς βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ, ενώ έμεινε πίσω και με μπρέικ στο τρίτο σετ. Ωστόσο βρήκε τον τρόπο για να μείνει όρθιος, να φέρει το ματς στα ίσια και να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου παρά το γεγονός ότι στο τάι μπρέικ... περπατούσε με το ζόρι! Σημειωτέον ότι ο Αυστριακός είναι ο πρώτος νέος πρωταθλητής (που κερδίζει τον πρώτο major τιτλο) μετά το 2014 και τον Μάριν Τσίλιτς.

Παράλληλα, έγινε πλουσιότερος κατά 3 εκατ. δολάρια, ενώ πλησιάζει και τον Ράφα Ναδάλ στη μάχη για το νούμερο 2. Από την άλλη, ο ηττημένος Ζβέρεφ έχασε την ευκαιρία για να κατακτήσει το πρώτο του Γκραν Σλαμ αλλά έβαλε στην τσέπη του 1,5 εκατ. δολάρια. Δεν κατόρθωσε όμως να ξεπεράσει στην παγκόσμια κατάταξη τον Στέφανο Τσιτσιπά που παρέμεινε στο νούμερο 6.

T
T

Αλεξάντερ Σάσα ΖβέρεφUS OpenΤένιςΝτομινίκ Τιμ