Αθλητισμός|18.09.2020 16:27

Παναθηναϊκός TV: Πήρε άδεια από το ΕΣΡ για 6ωρο καθημερινό πρόγραμμα

Newsroom

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού βαδίζουν ολοταχώς για την πλήρη ενεργοποίηση του Παναθηναϊκός TV. Ηδη στο νέο αθλητικό κανάλι των Πρασίνων έχουν μεταδοθεί οι εντός έδρας φιλικοί αγώνες του Τριφυλλιού, ενώ από τις αρχές Οκτωβρίου θα αρχίσουν και οι live μεταδόσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα. Το τελευταίο βήμα για την υλοποίηση του εν λόγω πλάνου έγινε καθώς η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έλαβε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το ΕΣΡ ενέκρινε την αίτηση που είχε καταθέσει το Τριφύλλι καθώς για να μεταδίδεται πρόγραμμα σε ξεχωριστό τηλεοπτικό κανάλι (κι όχι μόνο μέσω web, κάτι για το οποίο δεν απαιτείται κάποια άδεια), ακόμη κι αν φιλοξενείται από έναν πάροχο όπως είναι η Cosmote TV, απαιτείται η σχετική άδεια από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Οι Πράσινοι λοιπόν πήραν την έγκριση για τη μετάδοση καθημερινού προγράμματος εξάωρης διάρκειας! Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΕΣΡ: «Η αίτηση αφορά στη μετάδοση 6ωρου προγράμματος αθλητικού περιεχομένου σε καθημερινή βάση. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει, σύμφωνα με την δήλωση της αιτούσας, τους αγώνες της ποδοσφαιρική ομάδας ΠΑΕ Παναθηναϊκός (φιλικούς αγώνες προετοιμασίας και εντός έδρας αγώνες στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος της Super League), καταγραφές των προπονήσεων της ομάδας ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τις εκτός έδρας αποστολές της, τις προπονήσεις της και τους αγώνες και τις προπονήσεις της Ακαδημίας της. Θα μεταδίδει, επίσης, ειδήσεις και πληροφορίες αθλητικού περιεχομένου, τους αγώνες του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, όπως του τμήματος βόλεϊ, στίβου και κολύμβησης, αγώνες από το αρχείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ.α.. Το πρόγραμμα θα μεταδίδεται υπό το σήμα Παναθηναϊκός TV. Στην αίτηση περιλαμβάνεται ενδεικτικό εβδομαδιαίο προγραμματισμό με αναφορά στον τίτλο κάθε προγράμματος και την διάρκειά του»

Επίσης αναφέρεται ότι «το πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε υψηλή ευκρίνεια μέσω ευρυζωνικών δικτύων, δορυφόρου, διαδικτύου και δικτύου κινητής τηλεφωνίας χωρίς να διαφοροποιείται το περιεχόμενο ανά πλατφόρμα μετάδοσης».

Και καταλήγει το ΕΣΡ: «Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης δέχεται την αίτηση της εταιρείας "GREEN TV ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ". Εγκρίνει τη μετάδοση του τηλεοπτικού περιεχομένου "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ TV" μέσω ευρυζωνικού δικτύου και μέσω δορυφόρου κατά τα αναφερόμενα στο σκεπτικό. Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε την 18η Σεπτεμβρίου 2020».

ΕΣΡΠαναθηναϊκόςΠαναθηναϊκός TV