Αθλητισμός|28.09.2020 23:06

Νέα γκέλα του Παναθηναϊκού στη Λάρισα - Βαραίνει το κλίμα για Πογιάτος

Newsroom

Ο προπονητής άλλαξε, η φιλοσοφία επίσης διαφοροποιήθηκε, όπως και η τακτική προσέγγιση, αλλά οι κακές συνήθειες δεν άλλαξαν για τον Παναθηναϊκό. Μόλις την 3η αγωνιστική, το παιχνίδι με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ είχε αποκτήσει χαρακτήρα τελικού για το Τριφύλλι μετά την ήττα στην πρεμιέρα της Super League από τον Αστέρα Τρίπολης αλλά και τις συνεχόμενες προβληματικές εμφανίσεις (και) στα φιλικά προετοιμασίας. Και πάλι όμως οι «πράσινοι» δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων καθώς... γκέλαραν (1-1) για δεύτερο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι μένοντας στον... άσο με μόλις έναν βαθμό στη βαθμολογία της Super League.

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε το πολύτιμο τρίποντο στα χέρια του μέχρι το 87' χάρη σε ένα γκολ του συνήθη υπόπτου Φεντερίκο Μακέντα από το 26' έπειτα από ωραία προσπάθεια και ασίστ του Αϊτόρ αλλά για ένα ακόμη ματς «πλήρωσε» τις αλλαγές που έκανε ο προπονητής του Ντάνι Πογιάτος, που δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα του. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο παιχνίδι με την Τρίπολη, όπου μετά την ανεξήγητη αντικατάσταση του Κουρμπέλη, οι Πράσινοι κόπηκαν στη μέση. Τούτη τη φορά ο Ισπανός κόουτς με τις κινήσεις του αντί να τονώσει την ομάδα του φάνηκε να προκαλεί περισσότερα προβλήματα καθώς ιδίως στο β' ημίχρονο και μετά το 60' ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τον αγωνιστικό προσανατολισμό του.

Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε την οπισθοχώρηση και την προβληματική λειτουργία των Πρασίνων προς το φινάλε του β' ημιχρόνου και με ένα γκολ του 19χρονου Δημήτρη Πινακά στο 87' (το πρώτο του στη Super League) σόκαρε τους Πράσινους και τον Πογιάτος, που νωρίς-νωρίς βρίσκεται υπό υψηλή πίεση.

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (72’ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μιχαήλ (77’ Μούζεκ), Φιλίπ, Σπαρβ, Σεσέροβιτς (73’ Γκαζάλ), Τόρζε, Μιλοσάβλιεβιτς (72’ Πινακάς), Τρούγιτς (57’ Πλατέλλας), Ντουρμισάι.

Παναθηναϊκός (Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (75’ Πούγγουρας), Μπουζούκης (88’ Σερπέζης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Αϊτόρ (88’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (74’ Σαβιέρ), Καρλίτος (90’+2’ Ιωαννίδης).

SuperLeagueΑΕΛΠαναθηναϊκόςποδόσφαιρο