Αθλητισμός|27.12.2018 22:06

Euroleague: Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 79-75

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Ο Ολυμπιακός κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα και έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο τον πρώτο γύρο της Euroleague και το 2018. Η ήττα 79-75 από την Νταρουσάφακα, η οποία πανηγύρισε μόλις τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση έπειτα από 12 συνεχόμενες ήττες(!) δεν έβαλε απλά τέλος σε ένα σερί τριών νικών του Ολυμπιακού, και έξι στα τελευταία επτά παιχνίδια, αλλά είναι γκέλα ολκής που μπορεί να στοιχίσει στο τέλος.

Το τελικό σκορ είναι κολακευτικό για τον Ολυμπιακό που βρέθηκε να χάνει μέχρι και με διαφορά 19 πόντων(!), 58-39 στο 25’. Ακόμα όμως και στο σημείο που οι Τούρκοι τα έχασαν από την απέλπιδα προσπάθεια αντεπίθεσης και ο Ολυμπιακός στο 37’ πλησίασε σε απόσταση ενός σουτ, 72-69 από το 72-62, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν βιαστικές επιλογές και δεν εκμεταλλεύτηκαν την περίσταση.

Το κακό φάνηκε από νωρίς και από την ατυχή όπως φάνηκε επιλογή του Μπλατ στην αρχική πεντάδα. Το ψηλό σχήμα και μάλιστα, με τον Σπανούλη που σπάνια αρχίζει τα ματς μοναδικό περιφερειακό και τον… ξεχασμένο Τίμα παρόντα, έδωσε στην Νταρουσάφακα την ευκαιρία που ήθελε. Να πάει το ματς στην ταχύτητα και στον τρελό ρυθμό. Το 24-12 του δεκαλέπτου έδειχνε τα πάντα, το 42-31 του ημιχρόνου ότι η βραδιά είχε ανηφόρα, η έκλαμψη των τελευταίων λεπτών δεν έχει αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται στο 9-6, κάνοντας ουσιαστικά την πρώτη απρόσμενη ήττα της σεζόν σε μια περίοδο που… δεν του φαινόταν.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν ο μοναδικός παίκτης του που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και μετά το παιχνίδι δεν μάσησε τα λόγια του: «Γνωρίζαμε ότι παρότι έχουν μία νίκη παλεύουν και παίζουν δυνατά, αλλά δεν κάναμε κάτι γι’ αυτό και τους επιτρέψαμε να πάνε στον ρυθμό που ήθελαν, να τρέξουν δηλαδή γιατί στο πέντε εναντίον πέντε είμαστε καλύτεροι. Μπορεί να πλησιάσαμε στο τέλος, αλλά κι εκεί πάλι λάθη κάναμε και βιαστικές επιθέσεις και τελικά πήραν αυτό που άξιζαν. Ισως χρειαζόταν να το χάσουμε αυτό το παιχνίδι, για να μάθουμε κάποια πράγματα, να μείνουμε στο έδαφος και να μην χαιρόμαστε ότι κάτι έχουμε πετύχει ενώ υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος», ήταν τα ρεαλιστικά λόγια του Λετονού.

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (Ερνάκ): ΜακΚάλουμ,Οζμιζράκ, Κοσούτ, Κιντ 8(2), Οζντεμίρογλου, Σαβάς 6, Μπράουν 7(1), Ντάγκλας 19, Πέινερς 16(1), Ντίμπλερ 5(1), Εβανς 8, Ερικ 10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Ουίλιαμς-Γκος 7(1), Τουπάν 5(1), Σπανούλης 7, Τίμα, Μιλουτίνοφ 6, Στρέλνιεκς 15(4), Βεζένκοφ 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 11(2), Λεντέι 12

ΟλυμπιακόςΝταρουσάφακα