Αθλητισμός|31.10.2020 07:28

Νόμπι Στάιλς: «Έφυγε» ακόμα ένα μέλος της Εθνικής Αγγλίας που κατέκτησε το Μουντιάλ του ‘66

Newsroom

Οι φίλοι των «Τριών Λιονταριών» θα θυμούνται τον αμυντικό μέσο Στάιλς για το εξαιρετικό πάθος του και τον τρόπο που πανηγύρισε την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Γουέμπλεϊ. Ο Στάιλς είχε χαρακτηριστεί σαν «η καρδιά και η ψυχή» της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας. Ήταν επίσης μέλος της ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κατέκτησε το πρώτο της Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Τον θάνατο του Νόμπι Σταίλς ανακοίνωσε η οικογένειά του με μια λιτή δήλωση: «Ο Νόμπι Στάιλς πέθανε ειρηνικά περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του έπειτα από μακρά ασθένεια». 

Ο Στάιλς διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην εξουδετέρωση της απειλής του Πορτογάλου Εουσέμπιο στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. έμεινε επίσης στη μνήμη των οπαδών του ποδοσφαίρου για τον ξέφρενο χορό του στο Στάδιο Γουέμπλεϊ, όταν η Αγγλία νίκησε τη Δυτική Γερμανία 4-2 στον τελικό. Ο Σταίλς είναι το έβδομο μέλος της ομάδας της Αγγλίας, που θριάμβευσε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που πέρασε στην αντίπερα όχθη· ακολούθησε τους Μπόμπι Μουρ, Ρέι Γουίλσον, Άλαν Μπόουλ, Μάρτιν Πίτερς, Τζάκι Τσάρλτον και Γκόρντον Μπανκς.

Ο Σταίλς είχε γεννηθεί στο Κόλιχαρστ του Μάντσεστερ τον Μάιο του 1942, ενώ η πόλη βομβαρδιζόταν από τα γερμανικά αεροπλάνα. Αγωνίστηκε ως Νέος με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1959, που μετρούσε τότε τους νεκρούς της από το αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο επίσημο σάιτ της δημοσίευσε μήνυμα συλλυπητηρίων, γράφοντας: «Είμαστε πολύ λυπημένοι που μαθαίνουμε για το θάνατο του Νόμπι Σταίλς. Ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της πρώτης μας ομάδας που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ο Νόμπι ήταν ένας τιτάνας της ιστορίας του συλλόγου, λατρεύτηκε για την καρδιά και την προσωπικότητά του εντός και εκτός του γηπέδου.

ποδόσφαιροΜουντιάλΕθνική Αγγλίαςπαλαίμαχοι