Αθλητισμός | 01.11.2020 22:12

Με φανταστικό γκολ του Σάκχοβ η ΑΕΚ νίκησε τον ΟΦΗ και έπιασε τον Ολυμπιακό

Newsroom

Μια καταπληκτική προσπάθεια του Σάκχοβ έβγαλε από την ΑΕΚ στη δύσκολη θέση και της χάρισε μια πολύτιμη νίκη επί του μαχητικού και επικίνδυνου ΟΦΗ. Η Ενωση επικράτησε 2-1 των Κρητικών στο ΟΑΚΑ, πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα μετά το «διπλό» στα Γιάννενα και έπιασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας τον Ολυμπιακό που έχει ματς λιγότερο, ενώ εκκρεμεί και το μεταξύ τους ντέρμπι από την πρεμιέρα.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα μπήκε νωχελικά στο παιχνίδι για την 7η αγωνιστική της Super League δέχθηκε γκολ αλλά στο τέλος είχε ψυχικά αποθέματα, δυνάμεις και λύσεις και πήρε το τρίποντο με ανατροπή...

Ο ΟΦΗ αιφνιδίασε την ΑΕΚ σκοράροντας μόλις στο 6'. Ο Στάρτζεον με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα... συστημένη στα δίχτυα του Τσιντώντα ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το αρχικό σοκ και σταδιακά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο φτάνοντας τελικά στην ισοφάριση στο 32' με κεφαλιά του Νεντελτσεάρου, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του τέρμα στα ελληνικά γήπεδα.

Λίγο πριν από το ημίχρονο (44') η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ αλλά το εξαιρετικό σουτ του Μαχαίρα μέσα από την περιοχή τράνταξε το δοκάρι του Βάτερμαν. Μάλιστα ο νεαρός άσος της Ενωσης απείλησε ξανά στο 52' αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ αντέδρασε σωστά.

Στο 61' ο Λιβάγια σκόραρε αλλά προηγουμένως είχε σπρώξει τον Λυμπεράκη με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το τέρμα, ενώ στο 69' ο Γιάννου λίγο έλειψε να σκοράρει για τον ΟΦΗ. Η ΑΕΚ ανέβασε την πίεσή της έφτασε κοντά στο γκολ στο 72' με τον Λιβάγια και τελικά πέτυχε το πολυπόθητο τέρμα στο 74' με τον Σάκχοβ. Ο Ουκρανός δέχθηκε την πάσα από τον Μάνταλο, απέφυγε εξαιρετικά έναν αντίπαλο και με ωραίο τελείωμα «έγραψε» το 2-1.

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώντας, Παουλίνιο, Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Λόπες (80' Ινσούα), Σακχόβ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Μαχαίρας (56' Λιβάγια), Τάνκοβιτς (80' Σβάρνας), Ανσαριφάρντ (67' Ολιβέιρα).

ΟΦΗ (Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Λυμπεράκης, Βαφέας, Διαμαντής, Κοροβέσης, Σακόρ (87' Στάικος), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης (62' Ντε Γκουζμάν), Στάρτζεον (87' Νοικοκυράκης), Γιάννου (83' Γκαργκαλατζίδης).

ΟΦΗποδόσφαιροSuperLeagueΑΕΚ