Αθλητισμός | 08.11.2020 23:49

Δεν χάνει ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία! Ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε απ' τη Ριζούπολη

Newsroom

Δεν καθάρισε το ματς όταν είχε την ευκαιρία και τα βρήκε σκούρα απέναντι στον μαχητικό Απόλλωνα. Ωστόσο ο επτάψυχος ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσιά απέδειξε για ένα ακόμη παιχνίδι πως διαθέτει ψυχή και καρδιά πρωταθλητή. Κι όταν βρέθηκε στα δύσκολα μετά την ισοφάριση της Ελαφράς Ταξιαρχίας, ο Δικέφαλος... πάτησε γκάζι και με δύο γκολ στο φινάλε επικράτησε 3-1 στη Ριζούπολη και πλησίασε σε απόσταση βολής από την κορυφή (στο -1 από Αρη και Ολυμπιακό με ένα ματς περισσότερο). Από ένα γκολ πέτυχαν ο Σβιντέρσκι, ο Σβαμπ και ο Αουγκούστο, ισοφάρισε προσωρινά ο Τσιλούλης.

Ο ΠΑΟΚ με τον Ουρουγουανό στον πάγκο πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη του μετά την επικράτηση επί του Παναιτωλικού και την εντυπωσιακή τεσσάρα με ανατροπή επί της Αϊντχόφεν (από 0-1 σε 4-1). Μάλιστα το παιχνίδι στο Αγρίνιο θύμησε σε πολλά την αναμέτρηση της Ριζούπολης καθώς κι εκεί ο Δικέφαλος προηγήθηκε (0-1), ο Παναιτωλικός ισοφάρισε στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και με ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Γκαρσία επικράτησε ξανά με 1-3 με γκολ του Νινούα και του Τσόλακ.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 15' στην πρώτη καλή φάση που δημιουργήθηκε στο παιχνίδι. Ο Σβαμπ έβγαλε καταπληκτική ασίστ στον Σβιντέρσκι, ο οποίος έκανε το σπριντ και με εξαιρετικό τελείωμα σκόραρε (0-1). 

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τον ΠΑΟΚ που μολονότι προσπάθησε και δημιούργησε αξιόλογες φάσεις, δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ κι ένα πέναλτι που κέρδισε στο 23' (ο Ζίβκοβιτς ανατράπηκε από τον Μπρούσιτς) ακυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση του VAR λόγω οφσάιντ. Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων απείλησε με τον Ιωαννίδη στο 36'.

Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του β' ημίχρονου έβγαλε προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να επιτρέψει στον Απόλλωνα όχι μόνο να απειλήσει αλλά και να φτάσει στην ισοφάριση στο 63'. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσαμπούρη, ο Τσιλούλης με εναέρια προβολή έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Δικεφάλου πετυχαίνοντας το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ τα... βρήκε σκούρα μετά την ισοφάριση και χρειάστηκε μερικά λεπτά για να συνέλθει. Απείλησε για πρώτη φορά στο 72' με τον Σβιντέρσκι, ο οποίος στο 75' κέρδισε πέναλτι καθώς τον πάτησε και τον ανέτρεψε ο Λισγάρας εντός περιοχής. Η φάση διέφυγε του Παπαπέτρου αλλά το VAR έστειλε τον Αθηναίο ρέφερι στην οθόνη, όπου διαπίστωσε την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σβαμπ, ο οποίος ευστόχησε στο 78' δίνοντας ξανά το προβάδισμα στον Δικέφαλο (1-2).

Και το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε και πάλι με εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις. Ο Μπρούσιτς έκανε χέρι, ο Παπαπέτρου το είδε, το VAR το επιβεβαίωσε και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο σκόραρε από την άσπρη βούλα στο 97'.

Απόλλων ( Παράσχος): Βέρλχουρστ, Τσαμπούρης (78' Μουνιέ), Μπρούσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Σλίβκα, Φατιόν (82' Κολ), Μπεντινέλι (82' Ντάουντα), Τσιλούλης, Ιωαννίδης (90' Φερνάντεθ).

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζης, Αουγκούστο, Σβαμπ, Μουργκ (86' Μιχαηλίδης), Τζόλης (66' Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (83' Τσόλακ).

Απόλλων ΣμύρνηςποδόσφαιροΠΑΟΚSuper League