Αθλητισμός|23.11.2020 23:17

Πιερ Ντρεοσί για τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό: «Ναι, μιλάω με την ομάδα»

Newsroom

Ο Πιέρ Ντρεοσί με την 11ετή εμπειρία σε διοικητικό πόστο στη Ρεν αποτελεί τον εκλεκτό του Παναθηναϊκού για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, που έμεινε κενή μετά την απόλυση του Τσάβι Ρόκα. Ο 61χρονος Γάλλος έχει συνδέσει το όνομα του με τη Ρεν, την οποία ουσιαστικά έχτισε από το 2002 ως το 2013. Μάλιστα για τρία χρόνια (από το 2003 ως το 2006) συνεργάστηκε με τον νυν προπονητή του «τριφυλλιού» Λάζλο Μπόλονι, με τον οποίο είχαν αρμονική σχέση.

Αλλωστε πρόθεση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου είναι να υπάρξει ομαλή συνεργασία του τεχνικού διευθυντή με τον προπονητή για να αποφευχθούν οι ριζικές διαφωνίες που υπήρξαν στην περίπτωση Δώνη-Ρόκα. Παράλληλα, η έλευση ενός τεχνικού διευθυντή που ουσιαστικά θα προσληφθεί (εφόσον ολοκληρωθεί το deal) λόγω του προπονητή, δίνει το στίγμα πως το κλαμπ προσπαθεί να εισέλθει σε μια περίοδο σταθερότητας και αρμονίας στη σχέση του κόουτς με τον football manager προκειμένου να υπάρξει κοινή στρατηγική, κοινά «θέλω» και κυρίως κοινώς κώδικας επικοινωνίας

Ηδη ο Ντρεοσί βρίσκεται στην Ελλάδα και μάλιστα παρακολούθησε την προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Κορωπί, ενώ συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Μπόλονι. Ο Γάλλος μάνατζερ ήρθε ινκόγκνιτο στη χώρα μας και αρχικά η παρουσία του στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού δεν συνδυάστηκε με το ζήτημα του τεχνικού διευθυντή...

Το SDNA επικοινώνησε με τον Γάλλο τεχνικό διευθυντή, ο οποίος μετά από τέσσερα χρόνια πολύ αξιόλογης δουλειάς στην Paris F.C. (αποχώρησε πριν από μερικούς μήνες) αναζητά το επόμενο πρότζεκτ της καριέρας του και εκείνος παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το «τριφύλλι»: «Είναι αλήθεια ότι βρίσκομαι σε επαφή με την διοίκηση του Παναθηναϊκού. Μιλάμε σε καλό κλίμα, όμως θα μπορούμε να πούμε περισσότερα με μεγαλύτερη επισημότητα προς το τέλος της εβδομάδας. Σαφώς γνωρίζω τον Παναθηναϊκό και το μέγεθος του σαν κλαμπ και φυσικά ξέρω ότι εκεί εργάζεται ο Λάζλο Μπόλονι, με τον οποίο είχαμε πολύ καλή συνεργασία στην Ρεν και διατηρούμε καλή σχέση.

Υπάρχουν συνομιλίες με τον Παναθηναϊκό, αλλά επαναλαμβάνω είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι πιο επίσημο. Προς το παρόν δεν θέλω να πω πιο πολλά. Αρκεστείτε σε αυτό», ήταν τα λόγια του Ντρεοσί, ο οποίος εκτός από τεχνικές γνώσεις περί του ποδοσφαίρου (για ένα φεγγάρι πέρασε και από τον πάγκο της Ρεν), διαθέτει έντονη οργανωτική δραστηριότητα, αφού επί σειρά ετών διετέλεσε γενικός διευθυντής στις ομάδες που εργάστηκε, με έντονη παρεμβατικότητα σε οικονομικά και δομικά ζητήματα των συλλόγων.

ΠαναθηναϊκόςΠιερ Ντρεοσίποδόσφαιρο