Αθλητισμός|05.12.2020 13:22

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και η ΑΕΚ υπέστη νέα βαριά ήττα από την Μπράγκα

Γιάννης Σκόκας

Οσο άσχημα ολοκλήρωσε η ΑΕΚ το προηγούμενο ματς με τη Ζόρια (0-3) στο ΟΑΚΑ καθώς δέχθηκε τρία γκολ από το 61' ως το 86', άλλο τόσο (και χειρότερα) εκκίνησε η Ενωση στο παιχνίδι με την Μπράγκα για την πέμπτη αγωνιστική του Europa League. Η πορτογαλική ομάδα βρέθηκε στο 0-2 πριν από το 10ο λεπτό και τελικά έφτασε σε μια άνετη νίκη με 2-4 βάζοντας οριστικό τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα των Κιτρινόμαυρων που έχασαν κάθε ελπίδα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη δημιουργικά συγκριτικά με το προηγούμενο ματς καθώς δημιούργησε φάσεις, αλλά πλήρωσε την ερασιτεχνική αμυντική λειτουργία της που θύμισε ποδόσφαιρο... αλάνας. Αλλωστε από το ξεκίνημα της φάσης των ομίλων η άμυνα της ΑΕΚ υπήρξε άκρως προβληματική έχοντας δεχτεί τρία στην Πορτογαλία από την Μπράγκα, δύο στο ΟΑΚΑ από τη Λέστερ, τρία από τη Ζόρια κι άλλα τέσσερα από την Μπράγκα...

Η εκκίνηση της ΑΕΚ ήταν καταστροφική, όπως είχε συμβεί και στο ματς με τη Ζόρια. Η Μπράγκα στην πρώτη επίθεση που πραγματοποίησε βρήκε εκτεθειμένη την άμυνα της Ενωσης κι άνοιξε το σκορ με τον Τορμένα μόλις στο 7', ενώ προτού συμπληρωθεί το δεκάλεπτο (9') ο Εσγκάιο είδε... φως και μπήκε καθώς κυριολεκτικά μπήκε στα δίχτυα των Κιτρινόμαυρων.

Παρά το ισχυρό σοκ, η ΑΕΚ βρήκε αντίδραση και απείλησε την Μπράγκα σε αρκετές περιπτώσεις και τελικά κατόρθωσε να μειώσει (1-2) στο 31' με τον Ολιβέιρα, ο οποίος προηγουμένως είχε χάσει το... άχαστο σε άδειο τέρμα. Τούτη τη φορά πάντως ο Πορτογάλος δεν λάθεψε και εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος των παικτών της Μπράγκα.

Ωστόσο στο 45' η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε ξανά, η Μπράγκα έκανε εξαιρετική αντεπίθεση και ο Ρικάρντο Ορτα τελείωσε ιδανικά τη φάση έστω και με αρκετή δόση τύχης γράφοντας το 1-3.

Το γκολ του Ορτα έβαλε οριστικό τέλος στα όνειρα της ΑΕΚ καθώς της ανέκοψε και τη φόρα που προσπάθησε να πάρει μετά τη μείωση του σκορ από τον Ολιβέιρα. Αντιθέτως, η Μπράγκα δεν έβαλε φρένο και κατόρθωσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της καθώς στο 83' ο Γκαλένο με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το βαρύ 1-4 για την Ενωση, που απλά... απάλυνε λίγο ο Βασιλαντωνόπουλος, ο οποίος στο 89' διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (46' Bασιλαντωνόπουλος), Χνιντ, Νεντελτσάρου, Ινσούα, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αλμπάνης (60' Τάνκοβιτς), Μάνταλος (75' Γκαρσία), Λιβάγια, Ολιβέιρα (60' Ανσαριφάρντ).

Μπράγκα: Ματέους, Εσγκάιο, Βιάνα (46' Κάρμο), Τορμένα, Σεκέιρα, Κάστρο, Αλ Μουσράτι (57' Φρανσέρζιο), Μεντέιρος (57' Α. Ορτα), Παουλίνιο, Ρ. Ορτα, Γκαλένο.

ποδόσφαιροΑΕΚEuropa LeagueΜπράγκα