Αθλητισμός | 10.12.2020 00:37

Επαιξε με τη φωτιά ο Ολυμπιακός αλλά το δώρο της Σίτι τον στέλνει Europa League

Newsroom

O Ολυμπιακός ήταν κάκιστος σε ένα από τα κρισιμότερα ματς της σεζόν, έπαιξε με τη φωτιά και ηττήθηκε 0-2 από την Πόρτο στο Γ. Καραϊσκάκης αλλά στάθηκε τυχερός καθώς το απλόχερο δώρο της Μάντσεστερ Σίτι, που την ίδια ώρα επικρατούσε 3-0 της Μαρσέιγ, τον στέλνουν στη φάση των 32 του Europa League. Οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα που είχαν στην ισοβαθμία με τους Μασσαλούς και μολονότι ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στον όμιλο με μόλις τρεις βαθμούς από την επικράτηση στην πρεμιέρα του Champions League καθώς ακολούθησαν πέντε σερί ήττες(!), εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή συνέχειά τους...

Εξαιρουμένης της πρόκρισης πάντως, που ήταν το βασικό ζητούμενο, η παρουσία του Ολυμπιακού στο ματς ήταν άκρως προβληματική σε συνέχεια και των προηγούμενων κακών παιχνιδιών που έκανε με Πόρτο, Σίτι και Μαρσέιγ απ' τις οποίες γνώρισε την ήττα. Το θετικό από την άλλη για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πως δεν θα μείνει χωρίς εκπρόσωπο στα Κύπελλα Ευρώπης στην προσπάθεια να βελτιώσει τη δεινή θέση που έχει βρεθεί.

Η Πόρτο άρχισε το παιχνίδι με γκολ από τα... αποδυτήρια καθώς με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου πήρε προβάδισμα στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οτάβιο στο 10' έπειτα από χέρι του Χολέμπας.

Στο 15' ο Ολυμπιακός έχασε μια μοναδική ευκαιρία με τον Μασούρα για να ισοφαρίσει αλλά το τελείωμα ήταν κακό.

Εξίσου κακός ήταν ο Ολυμπιακός και στη συνέχεια του ματς καθώς μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν κατόρθωσε στιγμή να απειλήσει την Πόρτο, που έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της. Ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Καμαρά με τον Φορτούνη στο 35' και τον Μασούρα με τον Ραντζέλοβιτς στο ημίχρονο θέλοντας να τονώσει την επιθετικότητα της ομάδας του. Και πράγματι βελτίωσε προσωρινά την εικόνα του ο Ολυμπιακός που στο 53' απώλεσε δεύτερη μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος ήταν άστοχος.

Η κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού επισφραγίστηκε με το δεύτερο γκολ της Πόρτο που ξεκίνησε από την περιοχή των Πορτογάλων. Ο Ουρίμπε σκόραρε στο 77' γράφοντας το 0-2 για την ομάδα του και βάζοντας στον Ολυμπιακό... φωτιά, η οποία όμως έσβησε άμεσα καθώς την ίδια ώρα η Σίτι σφράγιζε την επικράτησή της επί της Μαρσέιγ με 3-0, αποτέλεσμα που εξασφάλισε στους Πειραιώτες το εισιτήριο για τη συνέχεια στο Europa League. Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σεμέδο...

Η βαθμολογία του ομίλου

Μάντσεστερ Σίτι 16

Πόρτο 13

Ολυμπιακός 3

Μαρσέιγ 3

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (35' Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βρουσάι (73' Σουντανί), Ελ Αραμπί (81' Μπα).

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Ντιόγκο Λέιτε, Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Εμπεμπα, Μπαρό (63' Ουρίμπε), Ζοάο Μάριο (71' Κορόνα), Οτάβιο (79' Σαρ), Φελίπε Άντερσον (63' Ντίας), Νανού, Τόνι Μαρτίνεθ (79' Εβανίλσον).

ποδόσφαιροΠόρτοΟλυμπιακόςChampions League