Αθλητισμός | 04.01.2019 23:07

Euroleague: Ανώτερος ο Ολυμπιακός κέρδισε (79-65) τον Παναθηναϊκό

Newsroom

Με τους «ερυθρόλευκους» να εκτελούν υποδειγματικά σε άμυνα και επίθεση το πλάνο του Ντέιβιντ Μπλατ, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 79-65 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Οι Πειραιώτες αύξησαν σε 10-6 το ρεκόρ τους, βυθίζοντας παράλληλα σε 7-9 τους «πράσινους» και δίνοντας συνέχεια στις απογοητευτικές εκτός έδρας εμφανίσεις του «τριφυλλιού», παρά τον... αέρα προσδοκιών που έφερε ο Ρικ Πιτίνο.

Κυρίαρχος των... αιθέρων ο Νίκολα Μιλουτίνοβ με 18 πόντους, 18 ριμπάουντ (career high, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού με 18 ριμπάουντ σε ματς της Euroleague), 10 κερδισμένα φάουλ και ρεκόρ στην αξιολόγηση (index 41β.).

Εκτελεστής από την περιφέρεια ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 18 πόντους και 4/5 τρίποντα! Σε άλλο παρκέ το... μυαλό του Νικ Καλάθη, που αφυπνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, και των ψηλών του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 41-25, 59-40, 79-65

Στο μεταξύ, κατά την είσοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο παρκέ του ΣΕΦ, σημειώθηκε ένταση στη φυσούνα, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα παρακολουθήσει διά ζώσης το ντέρμπι της ομάδας του με τον Ολυμπιακό και, πριν από το τζάμπολ, υπήρξαν... παρατράγουδα, αφού σημειώθηκε ένταση στη φυσούνα.

Όπως καταγγέλλει η πλευρά του «τριφυλλιού», οπαδοί του Ολυμπιακού περίμεναν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στην είσοδο της φυσούνας και τον «υποδέχθηκαν» βρίζοντας και φτύνοντάς τον. O ίδιος μπήκε στο παρκέ και με χειρονομία χαιρέτισε τον κόσμο του ΟΣΦΠ, ειρωνικά.

ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςEuroleague