Αθλητισμός|28.12.2020 16:19

Αυτοκριτική Αντετοκούνμπο μετά τη συντριβή από τους Νικς: «Να αφήσουμε τις δικαιολογίες»

Newsroom

Η δεύτερη ήττα των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε τρεις αγώνες στο ξεκίνημα του NBA έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις τάξεις των «Ελαφιών», που ιδίως μακριά από την έδρα τους δεν μπορούν να βρουν ρυθμό. Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τους Σέλτικς στη Βοστώνη, κι αφού μεσολάβησε ένα εξαιρετικό ματς εντός έδρας με τους Γουόριορς, ακολούθησε ένα αποκαρδιωτικό παιχνίδι από πλευράς Μπακς που είχε ως αποτέλεσμα μια φυσιολογική ήττα με 130-110 από τους Νιου Γιορκ Νικς στη Νέα Υόρκη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το τέλος του παιχνιδιού, ούτε αποποιήθηκε των ευθυνών του, ούτε και κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Εκανε αυτοκριτική για την εικόνα που είχε στο παρκέ ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν δικαιολογίες», ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, να βελτιωνόμαστε και να βελτιωθούμε αμυντικά». Για τους Μπακς είναι αναγκαία η άμεση βελτίωση δεδομένου ότι ακολουθούν δύο σερί παιχνίδια στο Μαϊάμι με τους φιναλίστ της περασμένης σεζόν Χιτ.

Ο Ελληνας σούπερ σταρ, ο οποίος σε 32 λεπτά σκόραρε 27 πόντους από 8/10 δίποντα, 1/5 τρίποντα και 8/13 βολές, μάζεψε 13 ριμπάουντ, μοίρασε πέντε ασίστ, έκλεψε τρεις μπάλες και έκανε τρία λάθη, δήλωσε αναλυτικά: «Πολλά από τα σουτ των Νικς ήταν ελεύθερα και πρέπει να τους παραδεχθούμε για την προσπάθειά τους. Εκαναν καλύτερη δουλειά. Εμείς πρέπει να παίξουμε καλύτερα, πρέπει να παίζουμε ο ένας για τον άλλο, να είμαστε σκληροί. Όσο η σεζόν προχωράει, πρέπει να βελτιωνόμαστε, αμυντικά πρώτα απ' όλα. Έβαλαν πολλά τρίποντα. Προφανώς θα έπρεπε να τους έχουμε δυσκολέψει περισσότερο».

Ερωτηθείς για τις άδειες κερκίδες σχολίασε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κόσμος. Για κάποιους είναι δύσκολο να σουτάρουν μπροστά σε 20.000 θεατές που αποδοκιμάζουν, για κάποιους είναι δύσκολο να παίζουν χωρίς θεατές. Το σίγουρο είναι πως όλοι παίζουμε με τα ίδια δεδομένα και τις ίδιες συνθήκες. Εμείς πρέπει να μιλάμε μεταξύ μας, να δίνουμε κίνητρο ο ένας στον άλλο. Κάποιες φορές βρίσκεις το μομέντουμ κι ο αντίπαλος βάζει ένα μεγάλο σουτ που σου κόβει τα πόδια. Παίξαμε σκληρά στα προηγούμενα δύο ματς, πρέπει να βελτιωθούμε, να δουλέψουμε μας και παιχνίδι με το παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι».

Και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι είμαστε εκνευρισμένοι και απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα και την εικόνα μας, έχουμε όμως μια μεγάλη σεζόν. Εγώ δεν κοιτάζω μακριά, με ενδιαφέρει το τώρα. Πρέπει να βελτιωθούμε και να μην βρίσκουμε δικαιολογίες. Ελπίζω στο Μαϊάμι να παίξουμε καλύτερα, να παίξουμε ομαδικά. Και όχι, δεν είχαμε τους Χιτ στο μυαλό μας. Δεν υπάρχει ομάδα που δεν παίρνουμε στα σοβαρά, δεν το κάνουμε αυτό. Εδώ άλλωστε (σ.σ. στη Νέα Υόρκη) είναι η πιο διάσημη αρένα στον κόσμο. Πάντα έρχονται Έλληνες για να μας υποστηρίξουν, ελπίζω στο επόμενο ματς να υπάρχει και κόσμος στο γήπεδο».

ΝΙΚΣ (Τίμποντο): Μπούλοκ 7 (1), Ραντλ 26 (5/12 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 10/11 βολές, 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 μπλοκ), Ρόμπινσον 9 (4/6 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Μπάρετ 17 (7/17 σουτ, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πέιτον 27 (9/13 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μπερκς 18 (4/5 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ασίστ), Νοέλ 2, Νοξ 7 (1), Ντιλικίνα 12 (4/4 τρίποντα), Χάρπερ, Πίνσον, Μπραζντέικις 2

ΜΠΑΚΣ (Μπουντενχόλζερ): Αντετοκούνμπο Γ. 27 (8/10 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 8/13 βολές, 13 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μίντλετον 22 (7/12 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 5/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Λόπεζ 6 (2/7 σουτ), ΝτιΒιντσέντζο 10 (2), Χόλιντεϊ 8 (4/10 σουτ, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Πόρτις 17 (7/12 σουτ, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κόνατον 4 (2/8 σουτ), Γουίλσον 1, Φορμπς 1, Όγκαστιν 2, Κρεγκ, Νουόρα 9 (1), Μέριλ 3 (1), Αντετοκούνμπο Θ.

Νιου Γιορκ ΝικςNBAΜιλγουόκι ΜπακςΓιάννης Αντετοκούνμπο