Αθλητισμός|01.01.2021 21:32

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Αγωνία για την υγεία του, σε κίνδυνο η καριέρα του

Newsroom

Αγωνία επικρατεί για την κατάσταση της υγείας του Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τραυματίστηκε από βεγγαλικό που έσκασε στα χέρια του. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και νυν της Γαλατασαράι μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης με τραύματα στα χέρια, στο πρόσωπο και κυρίως στα μάτια, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το μέγεθος του προβλήματος στα μάτια, ενώ εκφράζονται ανησυχίες ακόμη και για την καριέρα του.

Ο πρόεδρος της Γαλατασαράι, Μουσταφά Τζενγκίζ, μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας του Ελαμπντελαουί, ο οποίος θα παραμένει στο νοσοκομείο τα επόμενα εικοσιτετράωρα, δήλωσε ότι Ομάρ προσπάθησε να προστατεύσει τα παιδιά του. «Ηταν ένα τρομερό γεγονός. Ευχαριστώ τον υπουργό υγείας, Φαχρετίν Κόκα, το σύνολο του ποδοσφαιρικού κόσμου για την υποστήριξη. Ο Ομάρ τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να προστατέψει τα παιδιά του. Δεν πρέπει να χάσει την ελπίδα» τόνισε ισχυρός άνδρας της Γαλατά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής Sabah, ο Ομάρ θέλησε με τα πυροτεχνήματα ενόψει της έλευσης του νέου έτους να διασκεδάσει ένα από τα παιδιά του, το οποίο αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Ωστόσο το κακό δεν άργησε να γίνει, δίχως ακόμη να έχει διευκρινιστεί πως ακριβώς και υπό ποιες συνθήκες έσκασε το βεγγαλικό που έκανε τη ζημιά στον Νορβηγό μπακ. Μάλιστα, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως η καριέρα του Ομάρ βρίσκεται σε κίνδυνο.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Γαλατά, Αμπντουραχίμ Αλμπαϊράκ, δήλωσε: «Όταν ο Ομάρ βρισκόταν στο σπίτι του, πυροτεχνήματα έσκασαν στο χέρι του. Πρώτα θα πρέπει να καθαριστούν τα μάτια του για να μπορούμε να πούμε περισσότερα. Όλοι οι γιατροί κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Μπορεί να μιλήσει. Μπορεί να απαντήσει στους γιατρούς. Κι εγώ μίλησα με τον Ομάρ. Φίλοι του πήγαν στο σπίτι του για να βρεθούν στο πλευρό της οικογένειάς του. Έχουμε πληγωθεί πολύ. Αν το 2020 ήταν μια πολύ άτυχη χρονιά για όλους, εμείς στη Γαλατασαράι είχαμε ένα άτυχο περιστατικό την τελευταία στιγμή».

Επίσης, ο Αλμπαϊράκ ρωτήθηκε και τη διαρροή φωτογραφιών που δείχνουν τον Ομάρ σοβαρά χτυπημένο στο ασθενοφόρο, και δεν έκρυψε την οργή του λέγοντας ότι «κάποιος που βρισκόταν μέσα στο ασθενοφόρο έβγαλε τις φωτογραφίες και τις μοιράστηκε στα social media. Ο Ομάρ έχει τρία παιδιά, η Γαλατάσαράι έχει 30 εκατ. οπαδούς. Είναι ντροπή. Αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι». Ηδη οι τουρκικές αρχές προχωρούν σε έρευνα για το περιστατικό της διαρροής των φωτογραφιών...

Ενας από τους θεράποντες ιατρούς που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του Ομάρ είπε: «Ο Oμάρ ήρθε στο νοσοκομείο μας τη νύχτα. Υπάρχει πρόβλημα και στα δύο μάτια, αλλά το ένα μάτι είναι σε πιο άσχημη κατάσταση. Εγώ και οι άλλοι γιατροί μας προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Υποβλήθηκε σε όλες τις αναγκαίες εξετάσεις. Τώρα νοσηλεύεται στο δωμάτιο του και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Η τωρινή κατάσταση του είναι καλύτερη από χτες, πιθανότατα θα χρειαστεί συνεχόμενες μικροεπεμβάσεις, αλλά αυτό θα καθοριστεί από τις εξετάσεις».

Στο πλευρό του Ελαμπντελαουί στο νοσοκομείο βρέθηκαν οι συμπαίκτες του Εμπαγιέ Ντιάν, Ράιαν Ντονκ, Τζίμι Ντουρμάζ, Χακάν Μπαλτά και Σελτσούκ Ινάν, όπως και ο προπονητής της ομάδας Φατίχ Τερίμ, ενώ ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν όλες οι τουρκικές ομάδες μεταξύ των οποίων και οι μεγάλοι αντίπαλοι της Μπεσίκτας και Φενερμπαχτσέ

ποδόσφαιροΓαλατάσαραϊβεγγαλικάΟμάρ Ελαμπντελαουΐ