Αθλητισμός|02.01.2021 20:21

Bundesliga: Η Λεβερκούζεν έχασε την ευκαιρία για να πιάσει κορυφή

Newsroom

Στην επανεκκίνηση της Bundesliga μετά τη χειμερινή διακοπή η Λεβερκούζεν γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική ήττα της χάνοντας την ευκαιρία να επιστρέψει -έστω και με αγώνα περισσότερο  στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «ασπιρίνες» ηττήθηκαν με 2-1 από την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη.

Η ομάδα του Πίτερ Μποζ προηγήθηκε στο 9ο μόλις λεπτό με ένα υπέροχο γκολ - τακουνάκι του Αμίρι. Ωστόσο, η Αϊντραχτ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Γιουνές στο 22’ και να πάρει και τους τρεις βαθμούς της νίκης με τη βοήθεια του Ταπσομπά που πέτυχε αυτογκόλ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Λημνιός πέρασε ως αλλαγή στο 82ο λεπτό, στη θέση του  Τσίκος, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της Κολωνίας από την Άουγκσμπουργκ με 1-0 στο «Ράιν Ενεργκί Στάντιον», με τον Ιάγκο να σημειώνει στο 77’ το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Οι «τράγοι» έμειναν για τρίτο σερί ματς δίχως νίκη και πλέον βρίσκονται στο +5 από την προτελευταία Μάιντς.

Παράλληλα, ένα γκολ του Εμπολό στάθηκε αρκετό για να πάρει η Γκλάντμπαχ τη νίκη επί της Αρμίνια Μπίλεφελντ στη «Σούκο Αρίνα». Τα «πουλάρια» του Μάρκο Ρόζε κυριάρχησαν, είχαν και δοκάρι κι εν τέλει έφτασαν δίκαια στο «τρίποντο» με το τέρμα του πρώην άσου της Σάλκε.

Η Ουνιόν Βερολίνου συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία, καθώς με γκολ των Μπέκερ και Αβονίγι στο πρώτο ημίωρο επικράτησε με 2-0 της Βέρντερ στη Βρέμη, πετυχαίνοντας τη δεύτερη διαδοχική νίκη της. Η Φράιμπουργκ έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες επιτυχίες μετά το νικηφόρο πέρασμα με σκορ 3-1 από την «Πρι Ζέρο Αρίνα». Όσο για τη Χόφενχαϊμ, γνώρισε την τρίτη ήττα τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, απόρροια των πολλών απουσιών.

Δημήτρης ΛημνιόςBundesliga