Αθλητισμός|07.01.2021 00:50

Αστέρας - Ολυμπιακός 0-4: Ερυθρόλευκος περίπατος στην Τρίπολη

Newsroom

Ο Ολυμπιακός πέρασε επιβλητικά από το «Θ. Κολοκοτρώνης» επικρατώντας 4-0 του Αστέρα Τρίπολης για τη 15η αγωνιστική της Super League και εκτόξευσε τη διαφορά (έχοντας ένα ματς περισσότερο) στο +9 από τον δεύτερο Αρη και στο +10 από τον τρίτο ΠΑΟΚ με τον οποίο πάντως θα αναμετρηθεί την επόμενη Τετάρτη (13/1) στην Τούμπα σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 6η αγωνιστική. Οι Πειραιώτες παρέμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα για 16ο σερί παιχνίδι (τελευταία ήττα στις 12/7/2020 από τον ΠΑΟΚ με 0-1) αλλά και για 29ο εκτός έδρας ματς (τελευταία ήττα ξανά από τον ΠΑΟΚ στις 10/2/2019 με 3-1)!

Οι «ερυθρόλευκοι» δίχως να πατήσουν... γκάζι, κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο γήπεδο, εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμή τους στις στατικές φάσεις, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί και έκαναν περίπατο στην Τρίπολη έχοντας πάντως και την εύνοια της διαιτησίας. Κι όλα αυτά έγιναν δίχως να χρειαστεί να πετύχει γκολ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Γιουσέφ Ελ Αραμπί καθώς τον ρόλο του ανέλαβαν ο Σεμέδο, ο Καμαρά, ο Φορτούνης και ο Μπρούμα.

Το πρώτο 35λεπτο του ματς ήταν κακό με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην βρίσκει τον τρόπο για να απειλήσει. Τότε ήταν που έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή με τον Ελ Αραμπί ο οποίος νικήθηκε σε τετ α τετ. Ωστόσο στην εξέλιξη της φάσης, έπειτα από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Σεμέδο με κεφαλιά νίκησε στον αέρα την άμυνα του Αστέρα και άνοιξε το σκορ (0-1) σε μια φάση όπου φαίνεται όμως να γίνονται δύο επιθετικά φάουλ.

Κι αφού κατόρθωσε να σπάσει το αμυντικό τείχος του Αστέρα, ο Ολυμπιακός πέντε λεπτά αργότερα (40') έδωσε οριστικά τέλος στη... σεμνή τελετή. Πάλι από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Καμαρά, δίχως να αφήσει την μπάλα να σκάσει στο έδαφος, έπιασε ένα καταπληκτικό βολέ στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσιφτσή (0-2).

Μάλιστα ο Καμαρά αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στον Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς περνάει μια σοβαρή περιπέτεια υγείας καθώς τραυματίστηκε στα μάτια έπειτα από έκρηξη βεγγαλικού.

Ο Αστέρας θα μπορούσε πάντως να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα αν, στο φινάλε του α' ημιχρόνου ο διαιτητής Γκορτσίλας και η ομάδα τού VAR με επικεφαλής τον Κουμπαράκη, καταλόγιζαν πέναλτι σε ανατροπή του Ρεγκίς από τον Σα

Εν συνεχεία ο Ολυμπιακός έκανε διαχείριση στον αγώνα επιλέγοντας να αγωνιστεί σε χαμηλότερο τέμπο. Ακόμη κι έτσι όμως βρήκε ένα τρίτο γκολ στο 81' έπειτα από αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο οποίος έγραψε το 0-3.

Και όπως και στο πρώτο ημίχρονο, σε διάστημα πέντε λεπτών ήρθε ένα ακόμη γκολ. Στο 86' ο Καμαρά έβγαλε ασίστ προς τον Μπρούμα, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος (29' Τσιφτσής), Κώτσιρας, Σουάρες, Καστάνιο, Τασουλής, Βαλιέντε (70' Καπίγια), Μπελόκ, Τιλίκα, Λουίς Φερνάντεθ (77' Τζίμας), Σίτο (46' Αλί Μπαμπά), Ρεγκίς Κρέσπι (46' Ριέρα).

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο (59' Σισέ), Μπα, Χολέμπας (85' Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (59' Βαλμπουενά), Μπρούμα, Μασούρας (76' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85' Σουντανί).

SuperLeagueΟλυμπιακόςποδόσφαιροΑστέρας Τρίπολης