Αθλητισμός | 07.01.2021 00:47

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Εκλεισαν θέση για τον τελικό του Λιγκ Καπ οι Πολίτες

Newsroom

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει... ψηλώσει και διεκδικεί τον τίτλο της Premier League, ούσα πρώτη μαζί με τη Λίβερπουλ, αλλά η συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι απέδειξε ότι παραμένει αφεντικό στην πόλη. Οι Πολίτες πέρασαν νικηφόρα από το Ολντ Τράφορντ επικρατώντας 2-0 και έκλεισαν θέση για τον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου ήδη περιμένει η Τότεναμ που από την Τρίτη (5/1) είχε αποκλείσει την Μπρέντφορντ. Τι σημαίνει αυτό; Πεπ Γκουαρδιόλα εναντίον Ζοσέ Μουρίνιο με φόντο το τρόπαιο στον τελικό της 25ης Απριλίου. Ανεξάρτητα πάντως από την κατάληξη του τελικού, η Σίτι γράφει ιστορία καθώς έγινε μετά τη Λίβερπουλ της περιόδου 1981-1984, η δεύτερη ομάδα που παίζει σε τέσσερις σερί τελικούς του αγγλικού Λιγκ Καπ!

Ο ημιτελικός άρχισε με τις δυο ομάδες να είναι... on fire. Μόλις στο 3' η Γιουνάιτεντ σκόραρε με αυτογκόλ του Στόουνς, ωστόσο στο ξεκίνημα της φάσης ο Ράσφορντ ήταν οφσάιντ με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το τέρμα, ενώ γκολ πέτυχε και η Σίτι στο 5' με τον Γκιουντογκάν δίχως όμως να μετρήσει επίσης λόγω οφσάιντ. Ακολούθως στο 9' ο Φερνάντες απείλησε και ο Στέφεν απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 13' η Σίτι απείλησε ξανά με τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος τράνταξε το δοκάρι.

Σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει με τις δυο ομάδες να προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει στο 0-0. Γρήγορα όμως στο β' 45λεπτο η Σίτι σκόραρε με τον Στόουνς έπειτα από σέντρα του Φόντεν κι έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό.

Η Γιουνάιτεντ μπλόκαρε μετά το γκολ, η Σίτι πήρε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και στο 83' έφτασε και στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος με τον Φερναντίνιο σφραγίζοντας και τυπικά το εισιτήριο για τον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου ήδη περιμένει ο Ζοσέ Μουρίνιο και η Τότεναμ.

Μάντσεστερ ΣίτιΛιγκ Καπ ΑγγλίαςΜάντσεστερ Γιουνάιτεντποδόσφαιρο