Αθλητισμός|16.01.2021 13:13

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αυτό το βίντεο δείχνει γιατί είναι κορυφαίος και θα γίνει ακόμη καλύτερος

Newsroom

Κανένας και τίποτα δεν χαρίστηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Προφανώς είχε ταλέντο το οποίο αμέσως εντόπισαν οι σκάουτ του NBA όταν τον πρωτοείδαν, αλλά από εκεί και πέρα για να εξελιχθεί μπασκετικά και να αναδειχθεί σε σούπερ σταρ και δις MVP του πρωταθλήματος πέρασε αμέτρητες ώρες μέσα στο γήπεδο δουλεύοντας ασταμάτητα σε όλες του τις αδυναμίες. Και ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματά του είναι ότι συνεχίζει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, ακόμη και τώρα που έχει φτάσει στην κορυφή, ακόμη και τώρα που εξασφάλισε ένα μυθικό συμβόλαιο 228 εκατ. δολαρίων, ακόμη και τώρα που δεν έχει να αποδείξει ότι είναι ένας μεγάλος παίκτης. Εκείνος όμως δεν αρκείται σε αυτά αλλά προσπαθεί για το καλύτερο αναζητώντας την τελειότητα. Γι' αυτό και -αργά ή γρήγορα- θα γίνει ο κορυφαίος στο NBA, ο επόμενος... ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο κορυφαίος στη μεγάλη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Ντάλας Μάβερικς. Πέτυχε 31 πόντους, πήρε 9 ριμπάουντ και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου επικρατώντας και στη μονομαχία με τον έτερο διεκδικητή του τίτλου για τον Πολυτιμότερο Παίκτη της σεζόν Λούκα Ντόντσιτς. Κατά τη διάρκεια του αγώνα όμως, ο Ελληνας σούπερ σταρ ήταν ιδιαίτερα άστοχος από τη γραμμή των βολών έχοντας μόλις μία στις δέκα! Και για το λόγο αυτό μετά το τέλος της αναμέτρησης αντί να επιστρέψει στο σπίτι του, ξαναβγήκε στο γήπεδο προκειμένου να προπονηθεί στις βολές.

T

Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να σουτάρω περισσότερο»

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Αντετοκούνμπο μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε για την αστοχία του στις βολές: «Πρέπει να σουτάρω περισσότερο, να προπονηθώ και να δώσω έμφαση στην τεχνική μου. Οσο περισσότερο σουτάρεις, όσο περισσότερο δουλεύεις, τόσο καλύτερος γίνεσαι, δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στις βολές. Δεν σκέφτομαι όταν είμαι στη γραμμή, απλώς σουτάρω, αυτό κάνω από παιδί. Προσπαθώ να έχω καλή τεχνική, να μην είναι κοντές οι εκτελέσεις μου».

Παράλληλα μίλησε και για την αποτελεσματική άμυνα των Μάβερικς απέναντι στον Ντόντσιτς: «Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά στο μαρκάρισμα του Ντόντσιτς, του βάλαμε κορμιά, τον αναγκάσαμε να πασάρει την μπάλα. Την έχει συνεχώς στα χέρια του. Πρέπει να είμαστε έτσι για 48 λεπτά. Και ο Χόλιντεϊ και όλοι έκαναν καλή δουλειά». Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος σχολίασε: «Είναι ωραία τα ματς που ακολουθούν με Νετς και Λέικερς, θα είναι καλή ευκαιρία για εμάς για να βελτιωθούμε. Μόνο αυτό υπάρχει στο μυαλό μας. Σίγουρα όμως ακόμη κι αν κερδίσουμε, δεν θα λέει κάτι. Πρέπει απλά να βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα, στην άμυνα και στην επίθεση, να είμαστε ομαδικοί, να βελτιωνόμαστε πνευματικά ως ομάδα».

Μιλγουόκι ΜπακςΓιάννης ΑντετοκούνμποNBAμπάσκετ