Αθλητισμός|18.01.2021 18:44

Αντιπαράθεση Κάκου - Βέργη στο Total Football και η πολυφωνία του OPEN που κάνει τη διαφορά

Newsroom

Ο καταλογισμός του φάουλ απ' το οποίο προήλθε το νικητήριο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός εις βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα στο 93' με τον Αχμέντ Χασάν προκάλεσε τη διαφωνία και την έντονη αντιπαράθεση του άλλοτε κορυφαίου Ελληνα διαιτητή Τάσου Κάκου με τον δημοσιογράφο Βασίλη Βέργη κατά τη διάρκεια του Total Football στο OPEN. Παράλληλα όμως ανέδειξε και την πολυφωνία που υπάρχει στη δημοφιλέστερη κυριακάτικη αθλητική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο Τάσος Κάκος ήταν ξεκάθαρος για την επίμαχη φάση τονίζοντας ότι ο Μαντί Καμαρά έπεσε στο έδαφος αφού προηγουμένως έκανε πέντε βήματα μετά από την επαφή του αμυντικού του ΠΑΣ, που δεν ήταν τέτοια για να του προκαλέσει την πτώση. Την αντίθετη άποψη ωστόσο, εξέφρασε ο Βασίλης Βέργης, ο οποίος ανέφερε ότι το σπρώξιμο του αμυντικού ήταν κάτι περισσότερο από επαφή κι ήταν αυτό που προκάλεσε την πτώση και ως εκ τούτου και το φάουλ. Μάλιστα στη συνέχεια οι δυο τους είχαν αντιπαράθεση στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN και του Total Football δείχνοντας πως, αν μη τι άλλο, τα μικρόφωνα είναι ανοιχτά για να ακουστούν όλες οι απόψεις.

Γιώργος Σαββίδης: «Ο καθένας έχει την άποψή του»

Μάλιστα, θέση για την αντιπαράθεση που καταγράφηκε στο πλατό του Total Football πήρε και ο Γιώργος Σαββίδης προσυπογράφοντας την πολυφωνία που υπάρχει στο OPEN και στο Total Football. Ο γιος του Ιβάν Σαββίδη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά από ερώτηση στα social media από οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος εξέφρασε τα παράπονά του για το τι συμβαίνει στο κανάλι κι αν επιτρέπεται να εκφράζονται τέτοιες απόψεις (κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να απλώνεται ασπίδα προστασίας στον Δικέφαλο και προφανώς να είναι απέναντι σε οτιδήποτε αφορά τους αντιπάλους του) σε έναν τηλεοπτικό σταθμό ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη.

Ο Γιώργος Σαββίδης σήκωσε το γάντι και αναφέρθηκε στην πολυφωνία που υπάρχει στο κανάλι, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για το... PAOK TV αλλά την πανελλαδικής εμβέλειας συχνότητα του OPEN, μέσω της οποίας εκφράζονται και θα εκφράζονται όλες οι απόψεις. «Ε, καλά δεν θα γίνουμε και γαύροι. Δεν είναι PAOK TV. Ο καθένας έχει την άποψή του...» ανέφερε χαρακτηριστικά στην απάντησή του.

Κυριαρχία του Total Football στην τηλεθέαση

Η πολυφωνία άλλωστε, όπως επίσης, τα αποκαλυπτικά, δυναμικά και πρωτότυπα ρεπορτάζ, οι αποκλειστικές συνεντεύξεις, ο κριτικός σχολιασμός της επικαιρότητας και η κάλυψη όλων των αθλητικών γεγονότων έχει φέρει το Total Football του OPEN σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεων των τηλεθεατών. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και κατά τη χθεσινή (17/12) εκπομπή καθώς το Total Football επικράτησε σε όλα τα κοινά στη μάχη των κυριακάτικων αθλητικών προγραμμάτων.

Η εκπομπή του ΟPEN που παρουσιάζουν ο Πάνος Βόγλης και η Χριστίνα Βραχάλη κέρδισε με άνεση τον ανταγωνισμό επιβεβαιώνοντας ακόμα μία φορά ότι αποτελεί το σημείο αναφοράς για τους τηλεθεατές που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, το Total Football τερμάτισε πρώτο στο γενικό σύνολο με μέσο όρο 5,3%. Ακολούθησε η Super Μπάλα Live του MEGA με 4,5% και η Αθλητική Κυριακή της ΕΡΤ με 4,4%.

Στο κοινό 18-54 το Total Football είχε μέσο όρο 5%, η Super Mπάλα Live 3,6% και η Αθλητική Κυριακή 2,8%. Ακόμα μεγαλύτερες ήταν οι διαφορές του Total Football από τις άλλες δύο εκπομπές στο ανδρικό κοινό. Εκεί δηλαδή όπου κατεξοχήν απευθύνονται τέτοιου είδους προγράμματα. Το Total Football κατέγραψε μέσο όρο 7,4% στους άνδρες 25-44 (έναντι 3,5% της Αθλητικής Κυριακής και 3,2% της Super Μπάλας), 7,3% στους άνδρες 25-54 (έναντι 4,3% της Αθλητικής Κυριακής και 4,2% της Super Μπάλας) και 8,1% στους άνδρες 45-64 (έναντι 5,9% της Αθλητικής Κυριακής και 5,1% της Super Μπάλας).

Μάλιστα, στο ανδρικό κοινό η ποδοσφαιρική εκπομπή του OPEN έκανε τρία τέταρτα με ποσοστά πάνω από 9%, έχοντας κορυφαίο -διψήφιο- τέταρτο στο 10% (αντίστοιχα το peak σε τέταρτο της Αθλητικής Κυριακής ήταν 6,4% και της Super Μπάλας του MEGA δεν ξεπέρασε το 5%). Είναι χαρακτηριστικό ότι όσο έπαιζαν απέναντι το Total Football και η Super Mπάλα Live (από τις 23.30 έως τις 01.15) η εκπομπή του OPEN ήταν συνεχώς πρώτη τόσο στο ανδρικό κοινό όσο και στο γενικό σύνολο και στο 18-54.

Δείτε το video με την αντιπαράθεση Κάκου-Βέργη

Total FootballΤάσος ΚάκοςΓιώργος ΣαββίδηςOpen TV