Αθλητισμός|20.01.2021 23:34

Κύπελλο Ελλάδας, ΑΕΚ - Απόλλων 2-0: Με Σιμάνσκι και Γκαρσία έκανε άλμα πρόκρισης η Ενωση

Newsroom

Αγκαλιά με την πρόκριση στην οχτάδα του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται η ΑΕΚ μετά την επικράτηση με 2-0 του Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ. Η Ενωση ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και σκοράροντας από ένα γκολ στην αρχή και στο φινάλε του ματς έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς που θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Ριζούπολης. Σκόρερ για την Ενωση ο Σιμάνσκι και ο Λιβάι Γκαρσία, ενώ το ντεμπούτο του πραγματοποίησε παίζοντας βασικός ο Νέναντ Ραντόνια.

Η ΑΕΚ άρχισε ιδανικά το παιχνίδι καθώς ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα. Στο 7' ο Τάνκοβιτς έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Λόπες, ο οποίος γύρισε με το κεφάλι στο ύψος της μικρής περιοχής. Κι εκεί ο Σιμάνσκι με κοντινό πλασέ νίκησε τον Κότσαρη και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Απόλλων απάντησε άμεσα στο 10' με ευκαιρία του Φατιόν αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε. Το ίδιο εξαιρετικά αντέδρασε και ο Κότσαρης στο 15' σε τετ α τετ με τον Ολιβέιρα, ενώ άουτ κατέληξαν κι άλλες σημαντικές φάσεις των Κιτρινόμαυρων με τον Λόπες στο 31', τον Τάνκοβιτς στο 33'.

Το πρώτο ημίχρονο είχε γρήγορο και καλό ρυθμό σε αντίθεση με το δεύτερο που δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ όμως βρήκε με ωραία έμπνευση του Μάνταλου το γκολ που αναζητούσε για να πάει με μεγαλύτερη ασφάλεια στη ρεβάνς. Στο 88' ο Λιβάι Γκαρσία έπειτα από θαυμάσια ασίστ του αρχηγού της ομάδας σφράγισε την επικράτηση με 2-0. 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Ραντόνια, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι (85' Σιμόες), Γαλανόπουλος (65' Μάνταλος), Σάκχοφ, Τάνκοβιτς (55' Μαχαίρας), Αλμπάνης (55' Λιβάγια), Ολιβέιρα (65' Γκαρσία).

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γιώργος Παράσχος): Κότσαρης, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Βιτλής (64' Λαγός), Χοχούμης, Καλίσιρ, Φατιόν (46' Σλίβκα), Κιτοκό (64' Μουνιέ), Καραγκούνης (64' Τσιλούλης), Μπεντινέλι (78' Κραγιόπουλος), Βάρκας.

ποδόσφαιροΑΕΚΚύπελλο ΕλλάδαςΑπόλλων Σμύρνης