Αθλητισμός|30.01.2021 19:57

Basket League: Το Λαύριο λύγισε τον ΠΑΟΚ, πρώτη νίκη για Μεσολόγγι μετά από μήνες

Newsroom

Το Λαύριο πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη (84-77) της 13ης αγωνιστικής της Basket League επί του ΠΑΟΚ και βρέθηκε (προσωρινά) στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς ο Παναθηναϊκός έχει ένα βαθμό λιγότερο με δύο ματς να εκκρεμούν. Σημαντική νίκη (87-77) επί του Κολοσσού Ρόδου πανηγύρισε και το Μεσολόγγι έπειτα από αρκετούς μήνες δείχνοντας σημάδια ζωής, ενώ και το Περιστέρι επικράτησε άνετα του Ιωνικού με 86-70.

Με 18 βολές περισσότερες, τον Ντιαλό (17π.) και τον Κόζι (16π.) πρώτους σκόρερ, το Λαύριο επέστρεψε στις νίκες, με 84-77, κόντρα στον ΠΑΟΚ που έβγαλε αντίδραση μετά την κακή εικόνα στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, δίχως όμως να καταφέρει να πανηγυρίσει. Για το Λαύριο πάντως, μπορεί το σερί των νικών, να σταμάτησε στις οκτώ, στην Πάτρα την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα, με απίστευτο τρόπο στο τέλος του αγώνα με τον Προμηθέα, ωστόσο η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, έβγαλε "μέταλλο" κόντρα σε έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ, εκμεταλλεύτηκε τις βολές που με τόση ευκολία της έδιναν οι διαιτητές (Σώμος, Τσώνος, Ζαχαρής), ειδικά στην τέταρτη περίοδο που σούταρε τις 18 από τις 37 συνολικές της και ανέβηκε στο 9-4. Ντιαλό με 17 πόντους και Κόζι με 16 ήταν οι πρώτοι της σκόρερ.

Ο ΠΑΟΚ, έβγαλε αντίδραση μετά την κακή εικόνα με την ΑΕΚ μεν, δεν κατάφερε να κερδίσει δε. Ο Λοβ με 20 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ, αλλά έκανε κάποιες λάθος επιλογές στο τέλος, ο Κονατέ είχε 17 και μερικές εντυπωσιακές φάσεις, αλλά οι Θεσσαλονικείς, έμειναν στο 6-7 και φεύγουν με το κεφάλι σκυμμένο από το Λαύριο, ίσως και με κάποια παράπονα για το διαφορετικό τρόπο σφυριγμάτων των τριών διαιτητών...

Μεσολόγγι – Κολοσσός 87-77

Την ίδια ώρα, το Μεσολόγγι πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση, κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης ξανά μετά τις 7 Νοεμβρίου, επικρατώντας με 87-77 του Κολοσσού. Με αυτό το αποτέλεσμα οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου σταμάτησαν το αρνητικό τους σερί στους εννέα αγώνες και ανέβηκαν στο 4-9. Από την άλλη πλευρά, ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να κερδίσει για τρίτη σερί αγωνιστική και έπεσε στο 5-8.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Ντάρελ Πουαριέ (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Τόντρικ Γκότσερ (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Γιάννης Χατζηνικόλας (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Κερέμ Καντέρ (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Ντόμινικ Άρτις (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Μιχάιλο Άντριτς (12 πόντοι).

Περιστέρι - Ιωνικός 86-70

Το Περιστέρι έβγαλε αντίδραση για την ήττα-αποκλεισμό στο BCL από την Ρίγα, επικρατώντας εύκολα του Ιωνικού (86-70) και επέστρεψε στις νίκες στην Basket League. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια, κόντρα στον Ιωνικό και χωρίς να συναντήσει δυσκολίες πήρε αυτό που ήθελε, «ξεσπώντας» παράλληλα για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του BCL.

Ο Τρε ΜακΛίν με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, έχοντας βοήθειες από τους Πέτεγουεϊ (12π.) και Κρόκετ (11π). Από τον Ιωνικό οι 18 πόντοι του Πρίντζετ και η πολύ καλή εμφάνιση του Νίκου Χουγκάζ (13π, 8ρ) δεν αρκούσαν για να αλλάξουν τον ρου του αγώνα.

Basket LeagueΠΑΟΚΚολοσσός ΡόδουΜεσολόγγιΠεριστέρι ΚΑΕΛαύριοΙωνικός Νικαίας