Αθλητισμός|19.02.2021 20:22

Serie A: Ο δισέγγονος του Μουσολίνι στη Λάτσιο!

Γιάννης Σκόκας

Ενας Μουσολίνι προβιβάστηκε στην Primavera, τη δεύτερη ομάδα, της Λάτσιο. Η είδηση θα μπορούσε να θεωρηθεί και... τρολ δεδομένης της συμπάθειας που τρέφει μια ακροδεξιά μερίδα οπαδών των Λατσιάλι για τον άλλοτε Ιταλό δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Ωστόσο, πρόκειται για αληθινό περιστατικό καθώς πράγματι ο Ρομάνο Φλοριάνι Μουσολίνι προβιβάστηκε από τις ακαδημίες στην Primavera της Λάτσιο, την ομάδα κάτω των 19 ετών που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πρώτη ομάδα. Και δεν πρόκειται για απλή συνωνυμία αλλά για συγγένεια...

Ο Ρομάνο Φλοριάνι είναι δισέγγονος του Μπενίτο Μουσολίνι καθώς μητέρα του είναι η εγγονή του άλλοτε ιδρυτή και ηγέτη του φασιστικού ιταλικού κόμματος. Η πολιτικός, πρώην ηθοποιός και μοντέλο, Αλεσάντρα Μουσολίνι, πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Messaggero, δηλώνει ότι ο γιος της δεν ασχολείται με την πολιτική και προσθέτει ότι «στο μυαλό του βρίσκεται μόνο το ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσηςΑναπαρέστησε τον θάνατο του Μουσολίνι, έκανε τους ρατσιστές οπαδούς να σωπάσουν

Ο Ρομάνο Φλοριάνι, γιος του Μάουρο Φλοριάνι, έχει γεννηθεί το 2003, αγωνίζεται ως δεξιός μπακ χαφ αλλά και κεντρικός αμυντικός και ονειρεύεται να κάνει μια μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα, ενώ οι υπεύθυνοι των ακαδημιών της Λάτσιο θεωρούν ότι διαθέτει τα στοιχεία για να καθιερωθεί στη Serie A. Ηδη συμπεριλήφθηκε δύο φορές στην αποστολή της ομάδας.

Τον προηγούμενο Νοέμβριο τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν ξανά πάνω του όταν, μαζί με την μητέρα του, βρέθηκε στο ιταλικό Dancing with the Stars όπου χόρεψε μαζί της. Ομως όπως σχολίασε τότε, το σόου που θέλει να δίνει δεν σχετίζεται με τη μουσική και τον χορό αλλά με το ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο.

Αλεσάντρα Μουσολίνι