Αθλητισμός|18.02.2021 21:09

Australian Open: Ο Τζόκοβιτς πήγε τελικό και περιμένει τη μάχη Τσιτσιπά - Μεντβέντεφ με... ποπ κορν!

Newsroom

Εχοντας αφήσει πίσω τον τραυματισμό του ο Νόβακ Τζόκοβιτς λύγισε στα τρία σετ τον μαχητικό Ρώσο Ασλάν Καράτσεφ και πέρασε στον τελικό του Australian Open. Ο Νόλε έχει πλέον 9 στα 9 στα ημιτελικά της διοργάνωσης και φιλοδοξεί να κάνει και το 9 στα 9 στους τελικούς! Αν καταφέρει να σηκώσει τον τίτλο στην αγαπημένη του Μελβούρνη, θα φτάσει τους 18 Grand Slam τίτλους πλησιάζοντας απειλητικά τους Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ στους 20.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο πήρε τη νίκη με 6-3, 6-4, 6-2 και έβαλε φρένο στην ονειρεμένη πορεία του άσημου 27χρονου Ρώσου (Νο.114) Ασλάν Καράτσεφ, που έκανε το ντεμπούτο του σε Grand Slam! Mε τον κόσμο να έχει επιστρέψει στη Rod Laver Arena μετά τη λήξη του lockdown, ο Τζόκοβιτς βρήκε το δρόμο προς τον τελικό χωρίς να χάσει σετ, παρότι είδε τον αντίπαλό του να μετατρέπει το 5-1 σε 5-4 στο δεύτερο σετ και να απειλεί με την ισοφάριση. Αφού, όμως, κατάφερε τελικά να κλείσει το σετ, όλα έγιναν πιο εύκολα στη συνέχεια και, ξεπερνώντας το μπρέικ μπακ που του έκανε αρχικά ο Καράτσεφ στο τρίτο, σφράγισε τη νίκη χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς.

Διαβάστε επίσης: Τσιτσιπάς - Μεντβέντεφ: Κόντρα με παρελθόν τσακωμών

Θα περιμένει τώρα στον τελικό Ντανίλ Μεντβέντεφ ή Στέφανο Τσιτσιπά και, όπως είπε on court, δεν έχει καμία προτίμηση. Αντιθέτως θα πάρει... ποπ κορν και θα απολαύσει τη μάχη. Μετά το τέλος του αγώνα ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τσιτσιπά, λέγοντας αρχικά πως παρακολούθησε το ματς με τον Ναδάλ. «Ήταν ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου, πιθανότατα το καλύτερο του τουρνουά» δήλωσε και πρόσθεσε για την αναμέτρηση Τσιτσιπά-Μεντβέντεφ: «Θα πάρω το ποπ κορν και θα το απολαύσω»!

T

Σε ό,τι αφορά τον Καράτσεφ, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το θαύμα στην Αυστραλία, όμως θα κάνει ένα τεράστιο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη τη Δευτέρα (22/2), ανεβαίνοντας από το Νο.114 στο Νο.42!

T

Η Οσάκα έσβησε το όνειρο της Σερένα

Στο γυναικείο ταμπλό, η Ναόμι Οσάκα έκλεισε το δρόμο της θρυλικής Σερένα Γουίλιαμς προς το ιστορικό ρεκόρ, καθώς τη νίκησε στα ημιτελικά του Australian Open και πήρε αυτή το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό. Η 39χρονη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια ήθελε το τρόπαιο για να φθάσει στην ισοφάριση του σπουδαιότερου ρεκόρ στην ιστορία του τένις, τα 24 Grand Slam της Μάργκαρετ Κορτ. Η 24χρονη Γιαπωνέζα, όμως, ήταν καλύτερη, πήρε τη νίκη -σχετικά εύκολα- με 6-3, 6-4 και θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Μπράντι. Αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός της Οσάκα στη Μελβούρνη, μετά τον τίτλο του 2019 και ο τέταρτος συνολικά στην καριέρα της (US Open 2018, US Open 2020 και Australian Open 2019).

Παράλληλα, η Τζένιφερ Μπρέιντι ζει ένα όνειρο στη Μελβούρνη. Η Αμερικανίδα, Νο 22 του ταμπλό, απέκλεισε και την Καρολίνα Μούκοβα και προκρίθηκε στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας της στο Australian Open, όπου θα παίξει για το τρόπαιο κόντρα στην Οσάκα. Μετά από μεγάλη μάχη που διήρκεσε δυο ώρες και έξι λεπτά, η Μπρέιντι επιβλήθηκε της Τσέχας αντιπάλου της με 6-4, 3-6, 6-4 και το Σάββατο θα παίξει για το μεγάλο τρόπαιο. Η 25χρονη Αμερικανίδα έχει έναν ακόμη τίτλο στο ενεργητικό της (Λέξινγκτον, το 2020), αλλά η πρόκριση στο μεγάλο τελικό του Αυστραλιανού τουρνουά, είναι η κορυφαία, έως τώρα, στιγμή της καριέρας της.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 2-1: ΠΑΣάς στο Αγρίνιο με μεγάλη ανατροπή - Τα γκολ

Σερένα ΓουίλιαμςAustralian OpenΝόβακ ΤζόκοβιτςΝαόμι ΟσάκαΣτέφανος ΤσιτσιπάςΝτανίλ Μεντβέντεφ