Αθλητισμός|20.02.2021 13:10

Australian Open: Η Ναόμι Οσάκα ξαναφόρεσε το στέμμα στη Μελβούρνη

Newsroom

Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένιςΝαόμι Οσάκα, ξαναφόρεσε το στέμμα στο Australian Open δύο χρόνια μετά την πρώτη στέψη της και πανηγύρισε τον τέταρτο τίτλο Grand Slam (Australian Open 2019, 2021, US Open 2018, 2020) στη σύντομη αλλά σπουδαία καριέρα της. Η 23χρονη Γιαπωνέζα, με καταγωγή από την Αϊτή, επικράτησε άνετα στον τελικό της πρωτάρας Τζένιφερ Μπρέιντι με 2-0 σετ (6-4, 6-3) έπειτα από 1 ώρα και 19 λεπτά και εξασφάλισε την άνοδό της από το νούμερο 3 στο 2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Ναόμι Οσάκα αποδεικνύει τον winner χαρακτήρα της καθώς μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμους τελικούς Grand Slam. Μάλιστα, έγινε η πρώτη τενίστρια μετά τη Μόνικα Σέλες που κατέκτησε τον τίτλο στους τέσσερις πρώτους τελικούς που αγωνίστηκε. Επίσης, είναι η τέταρτη σερί σεζόν που κατακτά Grand Slam, ενώ έχει αναδειχθεί νικήτρια στα τέσσερα από τα οκτώ τελευταία Slam που έλαβε μέρος έχοντας το εκπληκτικό ποσοστό του 50%!

Διαβάστε επίσης: Αντετοκούνμπο - Το πήρε προσωπικά και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των Μπακς

H εξαιρετική Τζεν Μπρέιντι μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει τον παρθενικό Major τίτλο της στην πρώτη παρουσία σε τελικό όμως έδειξε θαυμάσια στοιχεία στο παιχνίδι της κάτι που θα εξαργυρώσει με άνοδο 11 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη από το νούμερο 24 στο νούμερο 13, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας.

T

Το Australian Open θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (20/2, 10.30) με τον τελικό των ανδρών μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Διαβάστε επίσης: Υπόκλιση Τσιτσιπά στον Μεντβέντεφ - Αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Australian Open

Τζένιφερ ΜπρέιντιAustralian OpenΤένιςΝαόμι Οσάκα