Αθλητισμός | 09.01.2019 16:41

ΠΑΟΚ: Στο μικροσκόπιο ο Μπεργκ - Ετοιμες και οι εναλλακτικές λύσεις

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς θα είναι και τυπικά ποδοσφαιριστής της Αλ Ιτιχάντ μέσα στις επόμενες ημέρες, και η φανέλα με το νούμερο 9 δε θα μείνει για πολύ κενή.

Οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου του Βορρά» θέλουν να κλείσουν το κενό που δημιουργήθηκε στη κορυφή της επίθεσης, και ήδη έχουν ρίξει το βάρος σε αυτή την κατεύθυνση.

Η περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ ήδη «σμιλεύεται» από τους ασπρόμαυρους, καθώς απαιτούνται αρκετά βήματα προκειμένου ο Σουηδός επιθετικός να επιστρέψει στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ γνωρίζουν από πρώτο χέρι τόσο τις απαιτήσεις του Μπεργκ όσο και της ομάδας του, Αλ Αΐν, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν. Μπορεί να υπάρχει οψιόν ανανέωσης για ένα χρόνο, όμως η Αλ Αΐν δεν είναι διατεθειμένη να την ενεργοποιήσει.

Στη Τούμπα γνωρίζουν και τη ρήτρα που έχει βάλει στο συμβόλαιο ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να αποζημιωθεί αν ο Μπεργκ επιστρέψει στην Ελλάδα πριν τις 31/1/2019, όμως από τη πρώτη στιγμή έχει διαφανεί πως η συγκεκριμένη παράμετρος του συμβολαίου (ρήτρα ύψους 5 εκ. Ευρώ) μπορεί να «καμφθεί».

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις επιθετικών, στις οποίες ο ΠΑΟΚ έχει προχωρήσει ένα παραπάνω βήμα από το να έχει κάνει προεργασία.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει μια μικρή λίστα παικτών που ξέρει τα θέλω, τόσο τα δικά τους όσο και των ομάδων τους, και θα στραφεί σε κάποιων εξ’ αυτών σε περίπτωση που η υπόθεση Μπεργκ «κολλήσει». 

Μπεργκ