Αθλητισμός | 09.01.2019 23:03

Euroleague: Ζωντανός ο Παναθηναϊκός – Νίκησε την Μπάγερν Μονάχου

Θοδωρής Φελάνης

Το καιρικό φαινόμενο… «Ιωάννης» χτύπησε την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια πολύτιμη νίκη απέναντι στη γερμανική ομάδα με 77-67, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ο 24χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, βοήθησε πολύ στην άμυνα, κάλυψε το κενό του τραυματία Θανάση Αντετοκούνμπο, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του (18π.) με 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα αλλά και 3 ασίστ, πραγματοποιώντας ρεκόρ καριέρας στη Euroleague. Ο «Παπ» είχε άξιο συμπαραστάτη του τον Νικ Καλάθη, που έκανε ένα ακόμη double double, με 14 πόντους και 11 ασίστ. Εξίσου κεφάτοι εμφανίστηκαν οι Γκιστ (13π.) και Λοτζέσκι (11π.).

Το κέρδος της χθεσινής επιτυχίας για τον εξάστερο είναι διπλό, καθώς κάλυψε τη διαφορά του πρώτου αγώνα (είχε χάσει στο «Audi Dome» με 80-79), κάτι που σημαίνει πως θα έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας στη μάχη για το πλασάρισμα της 8άδας.

Αυτό ήταν το 8ο φετινό θετικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό, που ουσιαστικά βάζει ξανά τους «πράσινους» σε τροχιά πλέι οφ και προσφέρει ψυχολογία ενόψει του αυριανού (10μ.μ.) δύσκολου εκτός έδρας αγώνα για την 18η αγωνιστική της Euroleague με την Μπαρτσελόνα.

Η ζώνη του Πιτίνο αποσυντόνισε την Μπάγερν

Η επιθετική άμυνα του Ρικ Πιτίνο (μια match up ζώνη)  αποσυντόνισε στο ξεκίνημα την Μπάγερν, καθώς οι Γερμανοί αδυνατούσαν να βρουν ελεύθερο σουτ. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός επιθετικά στόχευσε στην αξιοποίηση τόσο του Γκιστ όσο και του Παπαπέτρου. Η τρίτη περίοδος χαρακτηρίστηκε από την έντονη αδυναμία του Παναθηναϊκού να ανταποκριθεί στην «τρανζίσιον άμυνα, με την Μπάγερν να τρέχει ένα σερί 7-2 στην έναρξη του β΄ ημιχρόνου, μειώνοντας  σε 56-49. Οι φωνές του Πιτίνο στο τάιμ άουτ που ακολούθησε έπιασαν… τόπο, ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε στη συνέχεια αλλά επανέφερε την αρχή της πιεστικής άμυνας, με την οποία τελικά έφτασε στην νίκη.

T

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου η ΚΑΕ Παναθηναϊκός βράβευσε τον βετεράνο καλαθοσφαιριστή της ομάδας, Απόστολο Κόντο, με αφορμή την έναρξη των εορτασμών για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη δημιουργία του τμήματος μπάσκετ των «πρασίνων».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 10, Παπαγιάννης 2, Λάσμε, Παπαπέτρου 18(2), Παππάς 4, Γκιστ 13, Λεκάβιτσιους 1, Λοτζέσκι 11(1), Καλάθης 14, Μήτογλου 4.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ντάνγκουμπιτς, Χόμπς 3, Κίνγκ 3(1), Κόπονεν 9(1), Ραντόσεβιτς 5, Λούτσιτς 8(1), Λο 5, Ντέντοβιτς 2, Αμάιζε, Γιόβιτς 2, Μπάρτελ 7, Ουίλιαμς 21(3).

Κιλπάτρικ: «Ενθουσιασμένος που έρχομαι στον Παναθηναϊκό»

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα την  απόκτηση του Σον Κιλπάτρικ με συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα ταξιδέψω στην Αθήνα για να παίξω στο θρυλικό κλαμπ του Παναθηναϊκού, κάτω από τις οδηγίες του θρυλικού Ρικ Πιτίνο. Ανυπομονώ να σας δω, πάμε πράσινοι», ήταν το μήνυμα του Αμερικανού γκαρντ στα social media, απευθυνθείς προς τους οπαδούς των «πρασίνων». Ο Κιλπάτρικ αναμένεται το επόμενο 24ωρο να βρίσκεται στην Αθήνα. Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρικ Πιτίνο, σε συνεργασία με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αναζητούν έναν ακόμη παίκτη ρακέτας.

EuroleagueΜπάγερν ΜονάχουΠαναθηναϊκός