Αθλητισμός|05.03.2021 01:06

Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1: Σφράγισε το εισιτήριο για την τετράδα του Κυπέλλου με χαμόγελα για Καγκάβα

Γιάννης Σκόκας

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Λαμία. Ο Δικέφαλος, που είχε κάνει περισσότερη από τη μισή δουλειά στο πρώτο ματς στην Τούμπα, όπου επικράτησε με 5-2, στη Λαμία έκανε διαχείριση και δίχως να γκαζώσει, ενόψει και του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Αρη για τη Super League, έκλεισε θέση για την τετράδα με στόχο βεβαίως την κατάκτηση ενός τίτλου σε έναν θεσμό όπου κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Ο Πάμπλο Γκαρσία πέραν από την πρόκριση κρατάει και τη θετική παρουσία του Σίντζι Καγκάβα, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά για 90 λεπτά δείχνοντας ότι βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε νωρίς στο ματς το γκολ που έψαχνε για να φτάσει μέχρι τέλους με ηρεμία και δίχως ίχνος άγχους. Στο 14' ο Δικέφαλος κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα, ο Τζόλης γύρισε προς τον Καγκάβα, ο οποίος έστρωσε στον Νινούα που με «γλυκό» συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας γράφοντας το 0-1. Η ομάδα της Φθιώτιδας απάντησε στο 17' με διπλή ευκαιρία αλλά ο Πασχαλάκης αντέδρασε εξαιρετικά αρχικά στο σουτ του Πίτι και στη συνέχεια στην προσπάθεια του Βασιλακάκη.

Διαβάστε επίσης: Επέζησε στην τραγωδία της Σαπεκοένσε, γλίτωσε κι από θανατηφόρο τροχαίο

Ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να καθαρίσει τη νίκη προτού τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με πέναλτι που κέρδισε ο Σβιντέρσκι από τον Τζέιμς στο 44'. Ο Πολωνός όμως, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Θεοδωρόπουλο διατηρώντας το 0-1.

Η Λαμία μπήκε με αρκετή διάθεση για να επιτεθεί στο β' ημίχρονο και στο 52', έπειτα από αδράνεια των αμυντικών του ΠΑΟΚ σε εκτέλεση κόρνερ, έφτασε στην ισοφάριση (1-1) με γκολ του Τζέιμς, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα.

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Τζέιμς, Παλαβαντσβίλι, Σαραμαντάς, Βύντρα, Μπιάρνασον (75' Μπουλούλης), Γκαζαριάν (46' Κωστίκα), Προβυδάκης (68' Χατζηστραβός), Βασιλακάκης (83' Νικολόπουλος), Πίτι, Ρόμανιτς (46' Σταμούλης).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης (80' Κρέσπο), Λύρατζης, Μπαμπά, Νινούα (68' Τσιγγάρας), Σβαμπ (64' Ελ Καντουρί), Καγκάβα, Μουργκ (80' Κούτσιας), Τζόλης (64' Λάμπρου), Σβιντέρσκι.

Διαβάστε επίσης: Φοβερή Σάκκαρη διέλυσε την Μάντισον Κις στην Ντόχα

Κύπελλο ΕλλάδαςΠΑΟΚΛαμία ΠΑΕποδόσφαιρο