Αθλητισμός|07.03.2021 22:37

ΠΑΟΚ - Αρης 2-2: Ο Δικέφαλος γύρισε από την... κόλαση με δύο γκολ σε 7' στο φινάλε

Newsroom

Εσπασαν καρδιές στο γήπεδο της Τούμπας σε ένα σπουδαίο ντέρμπι, που είχε σασπένς, δράση, ένταση και πολλά γκολ μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο ΠΑΟΚ γύρισε από την... κόλαση καθώς μολονότι στο 70' βρέθηκε να χάνει με 0-2 από τον Αρη, έβγαλε αντίδραση και με δύο γκολ σε επτά λεπτά, στο 87' και το 94', γύρισε... τούμπα την κατάσταση κι έσωσε την παρτίδα σε ένα ματς που τρία λεπτά πριν από το 90λεπτο έμοιαζε χαμένο. Ο Αρης προηγήθηκε με Γκάμα και Μάνο, αλλά ο Δικέφαλος έκανε το come back με Ινγκασον και Βιεϊρίνια.

Ο ΠΑΟΚ λυτρώθηκε στο φινάλε καθώς απέφυγε την ήττα-κάζο από τον «αιώνιο» αντίπαλο, ο οποίος όμως παρέμεινε στη δεύτερη θέση και στο +1 στη βαθμολογία της Super League. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως όλα θα κριθούν στα επερχόμενα πλέι οφ, όπου αναμένονται μεγάλες μάχες. Από την άλλη, ο Αρης κρατάει τη θετική εικόνα που είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς στο «σπίτι» του Δικέφαλου. Και πάλι όμως τα έκανε... θάλασσα στο τέλος, όπως και στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, καθώς έχασε μέσα από τα χέρια του μια σημαντική νίκη.

Διαβάστε επίσης: Χρυσό τρίποντο παραμονής με Αριγίμπι για Παναιτωλικό

Ο Αρης με όπλο την άμυνά του και με πλάνο να κλείσει τους χώρους αποτρέποντας τον ΠΑΟΚ απ' το να επιτεθεί, κατόρθωσε στο ξεκίνημα του ματς να ελέγξει τον ρυθμό αλλά και να γίνει απειλητικός. Αρχικά στο 17' απείλησε με δυνατό σουτ Μπρούνο Γκάμα αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο άσος των Κιτρίνων δοκίμασε και πάλι το πόδι από μακρινή απόσταση στο 26', ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ξανά, αλλά ο Μαντσίνι πήρε το ριμπάουντ και πάσαρε προς Μπερτόλιο, ο οποίος έμεινε αμαρκάριστος και σκόραρε σε κενή εστία για το 0-1.

Ο Γκαρσία άλλαξε τον Καγκάβα που ήταν εκτός ρυθμού αγώνα με τον Σβιντέρσκι, αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημα σε 4-4-2 και η εικόνα του ΠΑΟΚ βελτιώθηκε σημαντικά καθώς ο Δικέφαλος έγινε... άλλη ομάδα. Επί 20' λεπτά ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο γήπεδο, πίεσε, κυνήγησε το γκολ αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός. Και στο 69' οι παίκτες του Αρη βγήκαν στην αντεπίθεση, ύστερα από κλέψιμο του Μαντσίνι στον Τσιγγάρα για το οποίοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ο Γκάμα συνεργάστηκε με τον Μάνο, ο οποίος πάσαρε ξανά στον Πορτογάλο που σούταρε. Ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ασταθώς και ο Μάνος που πήρε το ριμπάουντ πλάσαρε εύστοχα για το 0-2.

Ο ΠΑΟΚ έκανε μερικά λεπτά για να συνέλθει από την ψυχρολουσία και παρά το 0-2 κυνήγησε τις πιθανότητές του για να ανατρέψει την κατάσταση. Η πίεσή του απέφερε ένα πέναλτι στο 76', το οποίο όμως πήρε πίσω ο διαιτητής του αγώνα βλέποντας ξανά στην οθόνη την ανατροπή του Ζίβκοβιτς από τον Σίλβα. Τελικά ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 87' με τον Ινγκασον, ο οποίος και πάλι λειτουργώντας σαν φορ εκτέλεσε μειώνοντας σε 1-2. Ηταν το πέμπτο γκολ του Ισλανδού στόπερ εφέτος!

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε με το πόδι στο γκάζι και στο 92' κέρδισε πέναλτι καθώς ο Μπουσέ γκρέμισε τον Ινγκασον μέσα στην περιοχή. Ο πολύπειρος Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση στο 94' και με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 2-2 κάνοντας ένα μεγάλο come back σε ένα παιχνίδι που λίγο πριν έμοιαζε χαμένο...

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (80' Μπάμπα), Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (80' Ελ Καντουρί), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Καγκάβα (46' Σβιντέρσκι), Κρμέντσικ.

Αρης: Μπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντκγρεν, Σάσα (86' Μπεναλουάν), Τζέγκο, Μπρούνο (55' Μάνος), Μπερτόλιο (72' Κάτσε), Γκάμα (72' Σίλβα), Μαντσίνι (86' Γκάνεα).

Διαβάστε επίσης: Τρίποντο στο ρελαντί για Ολυμπιακό αλλά ανησυχία για Μπα

ΠΑΟΚποδόσφαιροSuperLeagueΑρης