Αθλητισμός | 10.03.2021 00:28

Ντόρτμουντ - Σεβίλλη 2-2: Φαινόμενο Χάαλαντ την οδηγεί!

Newsroom

Το φαινόμενο Χάαλαντ γράφει ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο απίθανος 20χρονος Νορβηγός, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ στην ισοπαλία-πρόκριση (2-2) της Ντόρτμουντ επί της Σεβίλλης για τη φάση των 16 του Champions League, έφτασε τα δέκα τέρματα εφέτος και τα 20 συνολικά στη διοργάνωση σε μόλις 14 αγώνες κι έγινε ο νεαρότερος που καταφέρνει κάτι τέτοιο! Για να πιάσει τον ίδιο αριθμό γκολ ο μέγας Λιονέλ Μέσι χρειάστηκε 40 αγώνες στο Champions League, ενώ ο μετέπειτα μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών Κριστιάνο Ρονάλντο, έφτασε τα 20 γκολ σε 56 συμμετοχές.

Ο εκπληκτικός Ερλινγκ Χάαλαντ έσπασε το ρεκόρ που κατείχε ο Χάρι Κέιν, ο οποίος έφτασε τα 20 γκολ σε 24 συμμετοχές, ενώ οι προηγούμενοι που τα είχαν καταφέρει σε αριθμό μικρότερο των 30 αγώνων ήταν ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (26), ο Ρουντ Φαν Νιστελρόι (27) και Φίλιππο Ιντσάγκι (28). Ο Χάαλαντ, ουσιαστικά ήταν αυτός που έστειλε την ομάδα του στην οχτάδα καθώς είχε πετύχει τα δύο από τα τρία τέρματα της Ντόρτμουντ στην εκτός έδρας νίκη επί της Σεβίλλης στο πρώτο ματς (2-3). Παράλληλα, σκόραρε για έκτο σερί ματς στη διοργάνωση!

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστικός τραυματισμός για τον Δημήτρη Πέλκα στο τουρκικό πρωτάθλημα

Στο 35' παρά την κυριαρχία της Σεβίλλης μέχρι εκείνο το σημείο, μια ασυνεννοησία των Σεβιγιάνων και μια εξαιρετική συνεργασία των παικτών της Ντόρτμουντ, έφερε τον Ρόις μέσα στην περιοχή να πασάρει προς τον Χάαλαντ που άνοιξε το σκορ (1-0).

Η Ντόρτμουντ μπήκε ιδανικά στο β' ημίχρονο σκοράροντας στο 48' ένα εκπληκτικό γκολ με τον Χάαλαντ, ο οποίος μόλις το χάρηκε, είδε τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ για να καταλογίσει πέναλτι υπέρ των Γερμανών για ανατροπή που έγινε στον Χάαλαντ λίγο πριν από το γκολ. Ο Νορβηγός πήρε την μπάλα για να εκτελέσει το πέναλτι στο 52' αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Σεβίλλης Μπόνο, ο οποίος απέκρουσε, χάρηκε αλλά το χαμόγελό του κόπηκε καθώς ο διαιτητής διέταξε επανάληψη διότι βιάστηκε να βγει από τη γραμμή του. Ο Χάαλαντ εκτέλεσε ξανά κι αυτή τη φορά σκόραρε και το πανηγύρισε έξαλλα προκαλώντας μάλιστα και τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Εξι λεπτά μετά το γκολ που ακυρώθηκε και με έναν άκρως περιπετειώδη τρόπο, το «φαινόμενο Χάαλαντ» βρήκε δίχτυα τελικά για το 2-0.

Στο 68' η Σεβίλλη μείωσε (2-1) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εν Νεσίρι.

Η Σεβίλλη το πάλεψε πάντως μέχρι τέλους και κατόρθωσε να ισοφαρίσει (2-2) στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Εν Νεσίρι αλλά ξέμεινε από χρόνο για να κυνηγήσει κι ένα τρίτο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση...

Έρλινγκ ΧάαλαντΣεβίλληΜπορούσια ΝτόρτμουντChampions Leagueποδόσφαιρο