Αθλητισμός|10.03.2021 19:42

Λαμία - ΑΕΛ 2-1: Γκολ-απάντηση από Ντέλετιτς και «χρυσό» τρίποντο παραμονής

Newsroom

Με ένα «χρυσό» γκολ του Μίλος Ντέλετιτς στο 88' η Λαμία νίκησε την ΑΕΛ με 2-1 στο ντέρμπι της ουράς (εξ αναβολής ματς για την 21η αγωνιστική) και έκανε άλμα παραμονής στη Super League σε αντίθεση με τη θεσσαλική ομάδα που έχασε έδαφος στη μάχη για τη σωτηρία καθώς παραμένει ουραγός στη βαθμολογία. Ο Ντέλετιτς, ο οποίος έψαχνε πολύ αυτό το γκολ απέναντι στην ΑΕΛ, έδωσε απαντήσεις για όσα άκουσε από τη στιγμή που αποχώρησε απ' τους Θεσσαλούς. Κάτι που φάνηκε και στον πανηγυρισμό του μετά την επίτευξη ενός τέρματος που ίσως κρίνει μια ολόκληρη κατηγορία για την ομάδα του αλλά και για τους Βυσσινί.

Το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου έφτασε τους 22 βαθμούς στο πρωτάθλημα και άφησε πίσω του τον Παναιτωλικό (20 β.), τον ΟΦΗ (19β.) και φυσικά την τελευταία ΑΕΛ (16β.). Για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, πριν από τα πλέι άουτ, η ΑΕΛ υποδέχεται τον Ολυμπιακό, η Λαμία τον Ατρόμητο, ενώ ο Παναιτωλικός δοκιμάζεται στην έδρα του Απόλλωνα και ο ΟΦΗ στο Κλ. Βικελίδης με τον Αρη.

Διαβάστε επίσης: Προσκλητήριο συσπείρωσης από Ζαγοράκη - Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την ΕΠΟ

Στο 33' η Λαμία που ήταν σαφώς ανώτερη απ' το ξεκίνημα του ματς άνοιξε το σκορ με γκολ του Αντέτζο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του Νάγκι στο σουτ του Τζανετόπουλου (1-0).

Ολα έδειχναν πως η Λαμία θα έφτανε στο ημίχρονο με προβάδισμα στο σκορ αλλά ο Γιακιμόφσκι είχε διαφορετική άποψη. Στο 45'+2' πραγματοποίησε εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα προσέκρουσε στο πίσω δοκάρι και στο κεφάλι του Επασί (χρεώθηκε αυτογκόλ) και κατέληξε στα δίχτυα (1-1).

H Λαμία μπήκε με διάθεση και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53' ο Αντέτζο απείλησε ξανά με κεφαλιά αλλά ο Νάγκι πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες επεμβάσεις της σεζόν στη Super League. Το παιχνίδι συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε στην κόψη του ξυραφιού. Και στο 88' ο Ντέλετιτς εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας της ΑΕΛ έπειτα από εκτέλεση φάουλ και με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Λαμία: Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες, Ντέλετιτς (90' Τζέιμς), Τζανδάρης, Μπεχαράνο (90' Βασιλακάκης), Ρόμανιτς (76' Πίτι), Αραμπούλι, Καραμάνος. 

ΑΕΛ: Νάγκι, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Γκράουρ, Πινακάς (73' Μουκάντζο), Στίφλερ, Κολομπίνο, Γιακιμόβσκι, Ντουρμισάι (85' Νούνιτς), Ακούνια. 

ΑΕΛΛαμία ΠΑΕSuperLeagueποδόσφαιρο