Αθλητισμός|13.03.2021 18:05

Ιστιοπλοΐα: Προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μάντης - Καγιαλής και Τσουλφά - Σπανάκη

Newsroom

Τα ελληνικά πανιά θα αρμενίσουν και στη θάλασσα του Τόκιο καθώς τα δίδυμα Παναγιώτης Μάντης - Παύλος Καγιαλής και Αιμιλία Τσουλφά - Αριάδνη Σπανάκη εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ερχόμενου καλοκαιριού. Οι Μάντης και Καγιαλής επιστρέφουν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη μετά τον θρίαμβο που πέτυχαν στο Ρίο το 2016, ενώ η 48χρονη Τσουλφά, άλλοτε συνοδοιπόρος της Σοφίας Μπεκατώρου, θα επανεμφανιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 17 χρόνια και το χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004.

Ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής εξασφάλισαν την πρόκριση στο Τόκιο μέσω της παρουσίας τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 που έγινε στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας. Οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τερμάτισαν στην 6η θέση με 99 β.π. και «τσέκαραν» τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς για δεύτερη σερί φορά, αφήνοντας εκτός το έτερο ελληνικό σκάφος με πλήρωμα τους Βασίλη Παπουτσόγλου και Ιωάννη Ορφανό που έμειναν στη 10η θέση με 118 βαθμούς ποινής.

Μια ημέρα πριν η Ολυμπιονίκης Αιμιλία Τσουλφά έκανε το μεγάλο come back καθώς στα 48 της χρόνιας θα δώσει το παρών στους Αγώνες του Τόκιο και θα γίνει η μεγαλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια που θα έχει συμμετάσχει ποτέ σε Ολυμπιακούς. 17 χρόνια μετά το χρυσό της Αθήνας κι έχοντας διαγράψει μια μεγάλη πορεία στην ιστιοπλοΐα, η Τσουλφά η οποία είχε αποσυρθεί από το άθλημα, πέτυχε έναν νέο άθλο έχοντας στο πλευρό της την 20χρονη Αριάδνη Σπανάκη. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την 18η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 που έγινε στη Βιλαμούρα και άφησε πίσω του το δίδυμο των Μπόζη - Κλωναρίδου που έμεινε στην 20ή θέση.

Για την Αιμιλία Τσουλφά θα είναι η τέταρτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από το 1996, το 2000 και το 2004, ενώ για την Σπανάκη θα είναι η παρθενική της εμφάνιση.

ιστιοπλοΐαΟλυμπιακοί ΑγώνεςΠαύλος ΚαγιαλήςΠαναγιώτης ΜάντηςΑιμιλία ΤσουλφάΑριάδνη Σπανάκη