Αθλητισμός|31.03.2021 20:39

Κώστας Κεντέρης, η μεγάλη επιστροφή στο πλευρό της Σοφίας Σακοράφα

Newsroom

Ο Κώστας Κεντέρης, ο μακράν κορυφαίος Έλληνας σπρίντερ, που έχει στη συλλογή του τρία χρυσά μετάλλια στα 200 μέτρα, από τις τρεις κορυφαίες διοργανώσεις στίβου στον Κόσμο: Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, επιστρέφει στον ελληνικό στίβο, όχι ασφαλώς ως αθλητής, αλλά ως παράγων. Ο Κώστας Κεντέρης εξελέγη στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ συγκεντρώνοντας 98 ψήφους καταλαμβάνοντας την 5η θέση. 

Διαβάστε επίσης: Στίβος: Πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ η Σοφία Σακοράφα 

Ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής Κώστας Κεντέρης (έχει γεννηθεί το 1973 στη Μυτιλήνη) αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2004, όταν κατηγορήθηκε πως δεν παρέστη σε έκτακτο έλεγχο ντόπινγκ. Τότε ο Κεντέρης είχε ισχυριστεί ότι είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με μηχανή κατά την προσπάθειά του (μαζί με την Κατερίνα Θάνου) να φθάσει εγκαίρως στο Ολυμπιακό Χωριό ώστε να υποβληθεί στο τεστ. Επιβλήθηκε στον Κεντέρη και στη Θάνου ποινή προσωρινού αποκλεισμού από την IAAF. Τον Ιούνιο του 2005 όμως, οι αθλητές αθωώθηκαν από την πειθαρχική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ λόγω αμφιβολιών. Μετά μακρύ δικαστικό αγώνα, στις 26 Ιουνίου 2006 οι αθλητές ήρθαν σε διακανονισμό με την IAAF δεχόμενοι την παραβίαση του κανονισμού αντι-ντόπινγκ και την απουσία τους από τρεις ελέγχους από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 12 Αυγούστου 2004. Σε αντάλλαγμα απαλλάχθηκαν από τις δύο βαρύτερες κατηγορίες για αποφυγή και άρνηση ελέγχου. Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Κώστας Κεντέρης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, ακόμα στολίζει την τροπαιοθήκη του…

Στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ εξελέγησαν οι: Σοφία Σακοράφα 114, Τασούλα Κελεσίδου 107, Αλέξης Αλεξόπουλος 102, Στέλιος Δημότσιος 101, Νίκος Τσώνης 100, Κώστας Κεντέρης 98, Βασίλης Οικονόμου 97, Κώστας Γκατσιούδης 96, Κωνσταντίνα Ρετσινά 96, Ηλίας Βασιλειάδης 92, Παρασκευή Παχατουρίδου 90, Γιώργος Γιατρουδάκης 85, Γιάννης Μπόλας 8, Γιάννης Λιούμπας 82, Χάρης Παπαδιάς 81, Γιάννης Θεμελίδης 78, Θανάσης Χασκής 76, Παναγιώτης Μελαχροινός 75, Γιάννης Μυστακίδης 75, Ιάκωβος Πετσούλας 75, Παναγιώτης Δημάκος 74. 

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ

Μία γυναίκα, η πρώην παγκόσμια ρεκορντγούμαν του ακοντισμού και νυν βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Σοφία Σακοράφα, εξελέγη στη θέση της προέδρου της αρχαιότερης ελληνικής αθλητικής ομοσπονδίας, μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν σήμερα, Tετάρτη, 31 Μαρτίου, στον ΣΕΓΑΣ, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Ζευς. Η 21η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στην ηγεσία της ομοσπονδίας στα 124 χρόνια ιστορίας της (ιδρύθηκε το 1897) και η θητεία της είναι τετραετής, διαδεχόμενη τον Κώστα Παναγόπουλο που βρισκόταν στη θέση αυτή από το 2012.

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Βούρος για την υποψηφιότητα στον ΣΕΓΑΣ: Aθλητισμός και παραμάγαζα

Κώστας ΚεντέρηςΛευτέρης ΑυγενάκηςΣΕΓΑΣστίβοςΣοφία Σακοράφα