Αθλητισμός|12.04.2021 00:17

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα στην Τρίπολη για τον Δικέφαλο

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα βήμα μπροστά με τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο Ελλάδας αλλά έκανε κι ένα βήμα πίσω καθώς λίγα 24ωρα αργότερα γκέλαρε (1-1) στην Τρίπολη με τον Αστέρα για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Μολονότι ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος κι είχε δύο δοκάρια στο ματς, δεν μπόρεσε να καθαρίσει το παιχνίδι και το πλήρωσε με δυο ακόμη χαμένους βαθμούς που τον μπλέκουν επικίνδυνα στο κυνήγι της τετράδας και της ευρωπαϊκής εξόδου καθώς μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Αρη, οι Δικέφαλοι ισοβαθμούν στους 51 βαθμούς, τρεις πίσω από τους Κίτρινους της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση για να πιέσει ψηλά τον Αστέρα Τρίπολης και μόλις στο 6' έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ: ο Σβιντέρσκι βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, σούταρε αλλά η προσπάθεια του Παπαδόπουλου με τη συνδρομή του δοκαριού απέτρεψαν το 0-1.

Διαβάστε επίσης: Εβγαλε αντίδραση και ξέσπασε η ΑΕΚ επί του Αρη

Ο Αστέρας άγγιξε το γκολ σε μια ανέλπιστη φάση καθώς σε ένα γύρισμα του Ινγκασον προς τα πίσω, ο Πασχαλάκης στην προσπάθειά του να κοντρολάρει την μπάλα, έκανε τραγικό λάθος αλλά με υπερπροσπάθεια στη συνέχεια διόρθωσε το σφάλμα του αποτρέποντας ένα βέβαιο γκολ...

Στο 22' ο ΠΑΟΚ απάντησε με νέα μεγάλη ευκαιρία και δεύτερο δοκάρι. Ο Τζόλης κινήθηκε από τα αριστερά, σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα και ο Σβιντέρσκι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι του Παπαδόπουλου, ο οποίος στο 23' απέκρουσε δυνατό συρτό σουτ του Τζόλη που απείλησε να σκοράρει. Στο 28' οι παίκτες του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Κρέσπο εντός περιοχής, ωστόσο έπειτα από έλεγχο της φάσης από το VAR το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Την τρίτη φορά πάντως ο Σβιντέρσκι δεν λάθεψε. Στο 56' ο Αουγκούστο πάσαρε στο ύψος του πέναλτι και ο Πολωνός με εξαιρετική περιστροφή και σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μέσα γράφοντας το 0-1 για τον ΠΑΟΚ.

Δεν πέρασαν όμως δέκα λεπτά και στο 65' ο Αστέρας βρήκε γκολ με ανέλπιστο τρόπο. Ο Ουάρντα προσπάθησε να απομακρύνει τον κίνδυνο αλλά η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μουνάφο, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ από σπόντα (1-1).

Με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε θρίλερ, ο λόγος μεταφέρθηκε στους πάγκους των δύο ομάδων με τον Πάμπλο Γκαρσία να τα παίζει όλα για όλα, κινούμενος στη λογική της φουλ επίθεσης για το γκολ της νίκης και τον Μίλαν Ράσταβατς να παίζει κυρίως άμυνα. προσπαθώντας να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση. Και εν τέλει η μπίλια έκατσε στην ισοπαλία καθώς καμία τακτική δεν απέδωσε εκ του αποτελέσματος με τον ΠΑΟΚ να μένει με τις εντυπώσεις πως προσπάθησε μέχρι τέλους αλλά και τον Αστέρα να μην παραδίδεται...

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Καστάνιο, Σουάρες, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (78' Μπέλοκ), Λουίς Φερνάντες (16' Ριέρα), Τιλίκα (79' Κρέσπι), Σίτο (67' Ιγκλέσιας), Μπαράλες.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μπάμπα, Σβαμπ (76' Κρμέντσικ), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Τζόλης (58' Ελ Καντουρί), Ουάρντα (84' Μουργκ), Σβιντέρσκι.

Διαβάστε επίσης: Εγκλημά Διούδη, τιμωρία Χασάν και ερυθρόλευκος ο τίτλος

SuperLeagueΠΑΟΚποδόσφαιροΑστέρας Τρίπολης