Αθλητισμός|12.04.2021 00:21

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1: Εγκλημα Διούδη και τιμωρία Χασάν

Newsroom

Ο Ολυμπιακός ήταν ο θριαμβευτής στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης, επικράτησε 3-1 με ανατροπή με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Αχμέντ Χασάν και πανηγυρίζει πρόωρα, μόλις από την 3η αγωνιστική των πλέι οφ, την κατάκτηση της Super League για δεύτερη σερί σεζόν και 46η στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι Πειραιώτες που ήταν βέβαιοι πρωταθλητές από καιρό, βρίσκονται στο +22 από τον δεύτερο Αρη και σφράγισαν και μαθηματικά έναν τίτλο που κέρδισαν δίκαια...

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο σκορ με τον Μακέντα, ο Χασάν μπήκε στο γήπεδο πριν από την ώρα του λόγω τραυματισμού του Μπα και σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, αφού ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, βρήκε κι ένα δεύτερο γκολ στο 72'. Ηταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής που ήρθε από τον πάγκο εκμεταλλευόμενος όμως και τα τραγικά σφάλματα του Σωκράτη Διούδη, ο οποίος πραγματοποίησε τη χειρότερή του εμφάνιση στο Τριφύλλι καθώς φέρει την απόλυτη ευθύνη και στα δύο γκολ του Αιγύπτιου. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε η έτερη αλλαγή του Μαρτίνς, ο Μπρούμα που σκόραρε σε άδειο τέρμα στο 97'...

Διαβάστε επίσης: Πισωγύρισμα και γκέλα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη

Βαθμολογία

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αφού απείλησε στο 4' με τον Μασούρα και στο 7' με τον Σεμέδο, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 10' με τον Ελ Αραμπί. Ωστόσο στο ξεκίνημα της φάσης ο Φορτούνης ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Ο Παναθηναϊκός αφού ξεπέρασε την πρώτη πολιορκία των Πειραιωτών έγινε πιο αποτελεσματικός στην άμυνα, έκλεισε διαδρόμους, πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. 

Και ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός στην πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια κατά την οποία η μπάλα άλλαξε σωστά και γρήγορα, ο Μακέντα μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και ανατράπηκε από τον Σεμέδο. Αρχικά ο Κροάτης διαιτητής Μπέμπεκ «είδε»... θέατρο του Ιταλού τον οποίο τιμώρησε με κίτρινη κάρτα. Ωστόσο ειδοποιήθηκε απ' το VAR πιθανή παράβαση, έσπευσε στην οθόνη και διαπίστωση ότι υπήρξε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μακέντα στο 30' (0-1).

Ο τραυματισμός του Μπα στο 36' έφερε στο ματς νωρίτερα από το προγραμματισμένο τον Χασάν, ο οποίος όμως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, έπειτα από σέντρα του Χολέμπας ισοφάρισε (1-1) με κεφαλιά. Ολη η ευθύνη όμως ανήκει στον Διούδη, ο οποίος έχασε μέσα από τα χέρια του την μπάλα...

Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στη συνέχεια του ματς σε ανατροπή του Φορτούνη από τον Πούγγουρα, ωστόσο έπειτα από κι απ' το τσεκ από το VAR επιβεβαιώθηκε η αρχική απόφαση του Κροάτη ρέφερι που είχε δώσει επιθετικό φάουλ για χέρι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γρήγορο ρυθμό στο ματς και ο Ολυμπιακός βρήκε ένα δεύτερο γκολ στο 59' με τον Ελ Αραμπί, που όμως ακυρώθηκε για χέρι του Χασάν στο ξεκίνημα της φάσης και πάλι έπειτα από έλεγχο της φάσης από το VAR κι αφού ο Μπέμπεκ έσπευσε στην οθόνη του για on field review.

Οι ισορροπίες στο ματς άλλαξαν οριστικά στο 65' οπότε ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πούγγουρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Στο 69' ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη Καμαρά και Μπρούμα από τα πόδια του οποίου στο 72' βγήκε η σέντρα για το 2-1. Ο Χασάν έκανε την προβολή, ο Διούδης έκανε έξοδο του... θανάτου και οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα στο σκορ.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 97' με τον Παναθηναϊκό να έχει βγει όλος μπροστά για να ισοφαρίσει. Ακόμη κι ο Διούδης προωθήθηκε για το κόρνερ, η μπάλα χάθηκε για το Τριφύλλι και ο Μπρούμα που κουβάλησε την μπάλα σε ολόκληρο το γήπεδο πλάσαρε εύστοχα σε άδειο τέρμα...

Ολυμπιακός: Σα, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Μπα (36' Χασάν), Ανδρούτσος, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (69' Καμαρά), Εμβιλά, Μασούρας (90' Ρέαμπτσιουκ), Φορτούνης (68' Μπρούμα), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ (46' Αλεξανδρόπουλος), Μολό, Βέλεθ, Μαουρίσιο (76' Ιωαννίδης), Νιάς, Βιγιαφάνιες (83' Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης (79' Αϊτόρ), Μακέντα (83' Καρλίτος).

Διαβάστε επίσης: Εβγαλε αντίδραση και ξέσπασε η ΑΕΚ επί του Αρη

ποδόσφαιροΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςSuperLeagueΑχμέντ Χασάν