Αθλητισμός | 14.04.2021 17:39

Euroleague: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός κι άλλες πέντε ομάδες κατά Μπερτομέου!

Newsroom

Ενα κοινό ισχυρό μέτωπο κατά του επικεφαλής της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου δημιουργείται για πρώτη φορά στις τάξεις του ευρωπαικού μπάσκετ. Μάλιστα στην σύμπραξη κατά Μπερτομέου φαίνεται πως συνασπίζονται και οι «αιώνιοι» αντίπαλοι του ελληνικού αθλητισμού Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Την περασμένη Κυριακή (11/4) υπήρξε μυστική συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ εκπροσώπων όχι μόνο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αλλά και των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Μιλάνο, Αναντολού Εφές και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Μάλιστα δεν επρόκειτο απλώς για εκπροσώπους των ομάδων αλλά για επικεφαλής ενδεικτικό της σοβαρότητας του ζητήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επτά ομάδες συζήτησαν για αρκετές ώρες μια σειρά θεμάτων ως προς τη δομή της Euroleague, τον τρόπο λειτουργίας αλλά κυρίως τα οικονομικά δεδομένα καθώς οι σύλλογοι θεωρούν ότι εισπράττουν ελάχιστα από την πίτα των εσόδων που έχει η διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης: Euroleague - «Κλείδωσε» η οχτάδα - Τα ζευγάρια των πλέι οφ

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο Τάκης Τριαντόπουλος, ενώ από την πλευρά του Ολυμπιακού το «παρών» έδωσαν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, όπως επίσης ο Γιώργος Σκινδήλιας. Αντιθέτως, οι τέσσερις ομάδες από τις έντεκα συνολικά μετόχους (με συμβόλαιο τύπου Α) στη Euroleague, που δεν παρέστησαν στη συνάντηση είναι οι τρεις ισπανικές Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια και η Φενερμπαχτσέ.

Μάλιστα, όπως τονίζεται από τον Λιθουανό δημοσιογράφο, Ντονάτας Ουρμπόνας, αναμένεται το προσεχές διάστημα να υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση - κίνηση από τους επτά, κάτι που προφανώς θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Μπερτομέου.

T

Διαβάστε επίσης: Ολική κατάρρευση και διασυρμός για Παναθηναϊκό στη Ρωσία

Αναντολού ΕφεςΠαναθηναϊκόςΤζόρντι ΜπερτομέουΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΑρμάνι ΜιλάνοΟλυμπιακόςEuroleagueμπάσκετΜακάμπι Τελ ΑβίβΖαλγκίρις