Αθλητισμός|26.04.2021 00:29

La Liga: «Σφαλιάρα» της Μπιλμπάο σε Ατλέτικο και ευκαιρία της Μπαρτσελόνα για κορυφή

Newsroom

Η 33η αγωνιστική της ισπανικής La Liga ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστική ως προς την έκβαση του τίτλου καθώς μετά την Ρεάλ Μαδρίτης που γκέλαρε με την Μπέτις (0-0), την ήττα γνώρισε και η Ατλέτικο Μαδρίτης από την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-1. Το γεγονός αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο τη θέση της Μπαρτσελόνα, η οποία νίκησε 2-1 στην έδρα τής Βιγιαρεάλ, έπιασε τους Μερένχες στη δεύτερη θέση με 71 βαθμούς κι εφόσον επικρατήσουν και της Γρανάδα σε εξ αναβολής παιχνίδι, θα πατήσουν για πρώτη φορά κορυφή κι ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε. Παράλληλα, πάντως υπάρχει και τέταρτος διεκδικητής του τίτλου καθώς η Σεβίλλη αθόρυβα βρίσκεται στο -3 από την πρώτη θέση (Βαθμολογία: Ατλέτικο 73, Ρεάλ 71, Μπαρτσελόνα 71, Σεβίλλη 70).

Στο ματς που έκλεισε την αυλαία του κυριακάτικου προγράμματος η Μπιλμπάο σόκαρε την Ατλέτικο Μαδρίτης με γκολ στο φινάλε. Οι Βάσκοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8' με τον Μπερενγκέρ αλλά οι Ροχιμπλάνκος αναθάρρησαν καθώς ισοφάρισαν στο 77' με τον Σάβιτς. Ωστόσο, η Μπιλμπάο δεν είχε πει την τελευταία λέξη και με γκολ του Μαρτίνεθ στο 86' πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη που έβαλε φωτιά στη μάχη της κορυφής.

Διαβάστε επίσης: Τρομερή Σίτι κατέκτησε για 4η σερί χρονιά το Λιγκ Καπ Αγγλίας

Προηγουμένως, η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα με 2-1 από τη δύσκολη έδρα της Βιγιαρεάλ και έχει μεγάλη ευκαιρία για να προσπεράσει τη Ρεάλ και την Ατλέτικο. Η νίκη των Μπλαουγκράνα φέρει την υπογραφή του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος με γκολ στο 28' και το 35' απάντησε άμεσα στο τέρμα του Σάμουελ Τσουκβουέζε στο 26'. Το έργο των Καταλανών έγινε πιο εύκολο από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο Μανουέλ Τριγέρος στο 65ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Παράλληλα, η Σεβίλλη έμεινε για όγδοο σερί ματς αήττητη και με την πέμπτη σερί νίκη της με 2-1 απέναντι στη Γρανάδα παρέμεινε σε τροχιά τίτλου. Ο Ράκιτιτς άνοιξε το σκορ στο 16', ο Οκάμπος έγραψε το 2-0 στο 53', ενώ η Γρανάδα μείωσε στο 90' με πέναλτι του Σολδάδο.

ποδόσφαιροΜπαρτσελόναLa LigaΓρανάδαΒιγιαρεάλΑθλέτικ ΜπιλμπάοΣεβίλληΑτλέτικο Μαδρίτης