Αθλητισμός|29.04.2021 22:06

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1: Εκρηκτικός Δικέφαλος του Βορρά έφυγε ξανά για τελικό - τιτανομαχία με Ολυμπιακό!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη με ανατροπή επί της ΑΕΚ με 2-1 έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι και πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση για 21η φορά σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί θα διεκδικήσει το όγδοο Κύπελλο στην ιστορία του απέναντι στον Ολυμπιακό σε μια... τιτανομαχία που θα γίνει στις 22 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε τελικό Κυπέλλου μετά το 2001 και την όγδοη συνολικά.

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχει βάλει για τα καλά στο dna του το Κύπελλο Ελλάδας καθώς θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά σε τελικό την τελευταία πενταετία έχοντας κατακτήσει τρεις σερί τελικούς στο διάστημα 2017-2019. Το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη καθώς κόντρα στη ροή του αγώνα, κι αφού ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε σημαντικές ευκαιρίες αλλά κι ένα πέναλτι με τον Βιεϊρίνια, η Ενωση βρήκε ένα γκολ με τον Γαλανόπουλου που ισοφάρισε το σκορ του α' αγώνα. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν εκρηκτικός στο φινάλε και με έναν κεραυνό του Κρμέντσικ και μια γκολάρα του Ζίβκοβιτς ανέτρεψε το 0-1 σε 2-1 και πέταξε για τελικό.

Διαβάστε επίσης: Καθάρισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με  Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός και έκλεισε θέση στον τελικό

To παιχνίδι ήταν δυνατό από την αρχή αλλά έλειψε η ποιότητα καθώς ήταν φανερό το άγχος και από τις δυο ομάδες για να μην δεχθούν γκολ. Επί της ουσίας, αμφότεροι έδειξαν να έχουν ως προτεραιότητα το μηδέν στην άμυνα για να μην βρεθούν σε μειονεκτική θέση από νωρίς. Ο ΠΑΟΚ πάντως, μολονότι είχε την ασφάλεια του 0-1 απ' το πρώτο ματς, δημιούργησε τρεις καλές φάσεις στο α' ημίχρονο: αρχικά απείλησε στο 1' την ΑΕΚ με τον Σβιντέρσκι, ενώ στο 26' έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Ουάρντα που νικήθηκε από τον Τσιντώτα, ο οποίος στην εξέλιξη της εκπληκτικής απόκρουσης που έκανε, μάτωσε στο φρύδι καθώς άθελά του τον τραυμάτισε ο Αιγύπτιος. 

Η τρίτη αξιόλογη ευκαιρία του ΠΑΟΚ χάθηκε στο 35', οπότε ο Σβιντέρσκι άγγιξε ξανά το γκολ. Κατά το ίδιο διάστημα η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πατήσει απειλητικά την περιοχή της ομάδας του Γκαρσία που αμύνθηκε αποτελεσματικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη διάθεση για να κυνηγήσει το γκολ που θα έφερνε το ζευγάρι στα ίσια (0-1) αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν πιο απειλητικός στην κόντρα επίθεση. Μάλιστα στο 60' απώλεσε μοναδική για να κάνει άλμα πρόκρισης. Ο Σβιντέρσκι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γαλανόπουλου αλλά ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Τσιντώτα.

Τελικά κόντρα στη ροή του αγώνα, κι επί της ουσίας στην πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια που προήλθε από στατική φάση, η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε. Στο 70' ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Γαλανόπουλος, ο οποίος έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι, έπιασε μια δυνατή κεφαλιά αιφνιδιάζοντας τον Πασχαλάκη που δέχθηκε το γκολ (0-1) από την κλειστή του γωνία. 

Το γκολ της ΑΕΚ θορύβησε αλλά δεν πανικόβαλε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, που έψαξαν με υπομονή το γκολ της ισοφάρισης. Στο 84' ο Μπάμπα πάσαρε εξαιρετικά προς τον Κρμέντσικ, ο οποίος εκτέλεσε από πλάγια θέση τον Τσιντώτα γράφοντας το 1-1.

Στις καθυστερήσεις κι ενώ η ΑΕΚ κυνηγήσουμε απεγνωσμένα το γκολ της πρόκρισης, ο Ζίβκοβιτς έκλεψε την μπάλα και με τρομερό τελείωμα κρέμασε τον Τσιντώτα και σφράγισε τη νίκη και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια (77' Μιχαηλίδης), Ίνγκασον, Βαρέλα, Μπάμπα, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς (96' Λύρατζης), Σβαμπ, Ουάρντα (87' Τσιγγάρας), Σβιντέρσκι (77' Κρμέντσικ). 

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (88' Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι (88' Κοσίδης), Σβάρνας, Λόπες (61' Μιτάι), Κρίστιτστις (61' Αλμπάνης), Γαλανόπουλος, Σιμάνκσι (62' Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ.

Διαβάστε επίσης: Γκέλα ολκής στο Καμπ Νόου για την Μπαρτσελόνα

ΑΕΚποδόσφαιροΚύπελλο ΕλλάδαςΠΑΟΚ