Αθλητισμός|20.05.2021 17:42

Τσιτσιπάς: Καθάρισε εύκολα τον Πολ κι έφυγε για τον ένατο προημιτελικό στο χώμα

Newsroom

Χωρίς να δυσκολευτεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ιδανική εκκίνηση στο τουρνουά της Λυών. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε 2-0 σετ (6-1, 6-4) του 24χρονου Αμερικανού Τόμι Πολ (νο. 53) έπειτα από 1 ώρα και 16 λεπτά κι έκλεισε θέση για την προημιτελική φάση μιας ακόμη χωμάτινης επιφάνειας. Απέναντί του στην οχτάδα στο τουρνουά της κατηγορίας ATP 250, θα βρει τον 25χρονο Ιάπωνα Γιοσιχίτο Νισιόκα, νούμερο 60 στην κατάταξη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν επιβλητικός στο πρώτο σετ, καθώς χρειάστηκε μόλις 29 λεπτά για να επικρατήσει με 6-1. Εκανε δύο σερί μπρέικ στο τέταρτο και στο έκτο γκέιμ για το 3-1 και το 5-1 αντιστοίχως, και καθάρισε το σετ με άνεση στο σερβίς του. Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο καθώς ανέβασε την απόδοσή του ο Πολ. Και πάλι όμως ο Τσιτσιπάς έκανε νωρίς το μπρέικ για το 2-1 παίρνοντας εκ νέου τα ηνία στο σετ. Κι αφού διατήρησε το σερβίς του μέχρι το φινάλε, έκλεισε το σετ στο 6-4 έπειτα από 47 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος προκρίθηκε για ένατη φορά εφέτος σε προημιτελικό στο χώμα (στα δέκα τουρνουά που έχει συμμετάσχει), δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του Roland Garros που αρχίζει στις 24 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουνίου.

ΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς