Αθλητισμός|20.06.2021 18:22

Formula 1: Προσπέρασμα τίτλου ο Φερστάπεν στον Χάμιλτον στον προτελευταίο γύρο

Newsroom

Σε οδηγικό και στρατηγικό θρίαμβο τoυ Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull εξελίχθηκε το γαλλικό γκραν πρι για το πρωτάθλημα της Formula 1. Ο ιπτάμενος Ολλανδός πραγματοποίησε έναν φανταστικό αγώνα και με προσπέρασμα στον Λιούις Χάμιλτον στον προτελευταίο γύρο πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη που τον φέρνει στο +12 από τον Βρετανό πρωταθλητή στη μεγάλη μάχη που γίνεται για τον τίτλο. Η 13η νίκη του Φερστάπεν ήταν και τυχερή καθώς η Red Bull έπαιξε επιθετικά, πήρε απόφαση για στρατηγική δύο πιτ στοπ και στο τέλος δικαιώθηκε πανηγυρικά καθώς τόσο ο Φερστάπεν πέρασε τον Χάμιλτον όσο και ο Πέρες άφησε πίσω του και τον Μπότας.

Φερστάπεν vs Χάμιλτον από την εκκίνηση

Ο Χάμιλτον εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φερστάπεν στην δεύτερη στροφή μετά την εκκίνηση και τον προσπέρασε. Ο Ολλανδός όμως ανταπέδωσε το προσπέρασμα στον 20ό γύρο όταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε στα πιτς. Η τακτική της Red Bull απέδωσε καθώς ο Φερστάπεν κινήθηκε γρήγορα στην πίστα και πρόλαβε να περάσει μπροστά από τον Χάμιλτον την ώρα που εκείνος έβγαινε από τα πιτς.

Η Red Bull επέλεξε να ξαναβάλει στα πιτς στον 32ο γύρο τον Φερστάπεν, ο οποίος έκτοτε άρχισε έναν τρελό αγώνα για να πιάσει τις δύο Mercedes, οι οποίες επέλεξαν να αφήσουν στην πίστα τα μονοθέσιά τους μέχρι τέλους. Ο Ολλανδος προσπέρασε τον δεύτερο Μπότας στον 44ο γύρο και πλέον είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον προπορευόμενο Χάμιλτον. Την ίδια ώρα ο Πέρες έκανε προσπέρασμα βάθρου στον Μπότας, ο οποίος παρά τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε έπεσε στην τέταρτη θέση.

Και λίγο αργότερα, στον 52ο και προτελευταίο γύρο, ο εκπληκτικός Φερστάπεν έκανε ένα προσπέρασμα... τίτλου (;) στον Χάμιλτον και πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη που ακόμη κι αν δεν δώσει τον τίτλο, καταδεικνύει πως η Red Bull και ο Ολλανδός πιλότος παίζουν πλέον στα ίσια (και κάτι) παραπάνω τις Mercedes και τον υπερπρωταθλητή Χάμιλτον.

 

Παράλληλα, όσο καλός ήταν ο αγώνας για τη Red Bull και την McLaren που έκανε το 5-6 με τον Νόρις και τον Ρικιάρντο, άλλο τόσο κακός ήταν για τη Ferrari που έμεινε εκτός δεκάδας και χωρίς βαθμό έπειτα από μια σειρά καλών αγώνων.

Η βαθμολογούμενη δεκάδα: Φερστάπεν, Χάμιλτον, Πέρες, Μπότας, Νόρις, Ρικιάρντο, Γκασλί, Αλόνσο, Φέτελ, Στρολ.

T

Βαθμολογία οδηγών Formula 1

Φερστάπεν 131

Χάμιλτον 119

Πέρες 84

Νόρις 76

Μπότας 59

Όλες οι ειδήσεις

Συμφωνία των Πρεσπών: Τι προχώρησε και τι έμεινε στάσιμο στα 3 χρόνια

Καιρός - Μαρουσάκης: Ερχεται καύσωνας - Σε ποιες περιοχές θα φτάσει 42 βαθμούς η θερμοκρασία

Γλυκά Νερά: Κοινωνικός λειτουργός στις οικογένειες για την επιμέλεια - Εκτιμήσεις για ποινή του πιλότου

Κοτζιάς στο ethnos.gr: Ο Μητσοτάκης άφησε λάσκα τον Ζάεφ για την εφαρμογή των Πρεσπών

Ν. Ντιμιτρόφ στο ethnos.gr: Αυτό που καταφέραμε είναι πολύ μεγάλο για να αποτύχει

Μαξ ΦερστάπενΒάλτερι ΜπόταςΛιούις ΧάμιλτονRed BullMercedesGP ΓαλλίαςΣέρχιο ΠέρεςFormula 1