Αθλητισμός|07.07.2021 11:05

Wimbledon: Η 18χρονη Ραντουκάνου εγκατέλειψε και έπιασαν τη... ρακέτα οι σχολιαστές του διαδικτύου

Newsroom

Η 18χρονη βρετανίδα τενίστρια Έμα Ραντουκάνου  αποκλείστηκε από τον 4ο γύρο του Wimbledon, εγκαταλείποντας το ματς με την αντίπαλό της και αμέσως πήραν... τη ρακέτα οι σχολιαστές! Η Ραντουκάνου, που είχε κερδίσει το βρετανικό κοινό με την επιτυχίας της να φθάσει στις 16 του τουρνουά, εγκατέλειψε με δυσκολίες στην αναπνοή - ένα περιστατικό που προκάλεσε σειρά σχολίων κυρίως του Αμερικανού βετεράνου τενίστα Τζον ΜάκΕνρο.
Η Ραντουκάνου δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα της με τον Αυστραλοκροάτισα Άιλα Τομιάνοβιτς τη Δευτέρα, και εγκατέλειψε με πρόβλημα υγείας, ενώ το σκορ ήταν 4-6, 0-3.

 

Η Ραντουκάνου, φάνηκε να υποφέρει από κράμπες στο στομάχι και δύσπνοια, ενώ το ιατρικό team ακούστηκε να λέει στη 18χρονη να «πάρει βαθιές αναπνοές», καθώς την καθησύχαζαν ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και θα περάσει.

Η Ραντουκάνου είχε κερδίσει τη συμπάθεια των Βρετανών, στην παρθενική της εμφάνιση σε Grand Slam. Ωστόσο, πήρε άλλη τροπή ο αποκλεισμός της, όταν ο πρώην πρωταθλητής του Wimbledon, Τζον ΜάκΕνρο, δήλωσε: «Το βάρος ήταν περισσότερο από όσο μπορούσε να σηκώσει». Μετά από αυτή τη δήλωση ο ΜάκΕνρο χαρακτηρίστηκε «μισογύνης»!

Η ίδια η Ραντουκάνου μίλησε για τον αποκλεισμό της, εξηγώντας ότι αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και φάνηκε να παραδέχεται ότι είχε αρκετό ψυχολογικό βάρος μετά την πρόκρισή της στις 16.

«Νιώθω καλύτερα, ευχαριστώ»

«Ήθελα απλώς να ενημερώσω όλους ότι τώρα νιώθω πολύ καλύτερα», δήλωσε η Ραντουκάνου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Πρώτον, θέλω να συγχαρώ την Άιλα για την εξαιρετική απόδοση της και λυπάμαι που ο αγώνας μας έληξε με αυτόν τον τρόπο. Έπαιξα το καλύτερο τένις της ζωής μου μπροστά σε ένα καταπληκτικό κοινό αυτήν την εβδομάδα και νομίζω ότι άξιζε αυτή η εμπειρία. Στο τέλος του πρώτου σετ, μετά από στιγμές έντασης, άρχισα να αναπνέω βαριά και ένιωσα ζάλη. Η ιατρική ομάδα με συμβούλεψε να μην συνεχίσω και παρόλο που δεν το ήθελα να εγκαταλείψω έναν αγώνα στο Wimbledon, δεν ήμουν σε θέση για να συνεχίσω. Θα επιστρέψω πιο δυνατή σίγουρα!».

«Πολύ το βάρος για να το αντέξει»

Μιλώντας στο BBC, ο Τζον ΜάκΕνρο προκάλεσε αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο, όταν δήλωσε πως η Ραντουκάνου δεν ήταν σε θέση να χειριστεί την πίεση και το στρες: «Φαίνεται ότι το βάρος ήταν περισσότερο από όσο μπορούσε να σηκώσει, και αυτό είναι κατανοητό», είπε ο ΜάκΕνρο. «Πόσο μπορούν να διαχειριστούν το άγχος τους οι αθλητές;  Ας ελπίσουμε ότι θα μάθει από αυτήν την εμπειρία, η Ραντουκάνου».

Η δημοσιογράφος Χάριετ Μίντερ σχολίασε: «Υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από έναν άνδρα που λέει σε μια γυναίκα ότι δεν είναι δυνατή και ότι είναι απλά συναισθηματική; Όχι, όχι δεν υπάρχει! Παρακαλώ πείτε του να σταματήσει».

Ωστόσο και άλλοι, όπως ο διάσημος τηλεοπτικός σχολιαστής Πιρς Μόργκαν υπερασπίστηκαν την άποψη του ΜάκΕνρο, υποστηρίζοντας ότι η Ραντουκάνου έπρεπε να «είναι σκληρή» για να φθάσει ψηλά σε ένα τουρνουά, όπως το Wimbledon.

«Ο ΜάκΕνρο είπε την αλήθεια. Η δεσποινίς Ραντουκάνου είναι ταλαντούχος αλλά δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στην πίεση και σταμάτησε όταν ένοιωσε άσχημα. Αν ήμουν στη θέση της, θα έλεγα στους θαυμαστές μου να σταματήσουν να κακολογούν τον ΜάκΕνρο και θα ζητούσα τη συμβουλή του, για το πώς να σκληραγωγηθώ και να γίνω κάποια μέρα πρωταθλήτρια».

«Είσαι πολύ στρυφνός Πιρς»...

Αυτά τα σχόλια οδήγησαν σε διαξιφισμούς στο Twitter με τον συνεργάτη του Μόργκαν, Γκάρι Λίνεκερ να τον αποκαλεί «στρυφνό» και να συμπληρώσει: «Αυτά συμβαίνουν και στους καλύτερους αθλητές. Ακόμα και αν δεν έχουν τραυματισμό ή προσβληθούν από ξαφνική αδιαθεσία…»  

Επίσης, ο πρώην τενίστας Άντι Μάρεϊ απάντησε στον Μόργκαν: «Πολύ σκληρή η ερμηνεία της κατάστασης Πιρς…»

Η ουσία είναι ότι η 18χρονη Ραντουκάνου, δεν άντεξε στην πίεση του Wimbledon, εγκατέλειψε για να ξαναγυρίσει του χρόνου και τις… ρακέτες τις έπιασαν δημοσιογράφοι και παλιοί τενίστες και άρχισαν το αγαπημένο τους σπορ στο διαδίκτυο: «…μία σου και μία μου»…

Όλες οι ειδήσεις

Μέτρα à la carte ως «αντίδοτο» στην αύξηση των κρουσμάτων: Το σχέδιο της κυβέρνησης για να αποφευχθεί ένα νέο lockdown

Πανελλήνιες 2021: Στις 9 Ιουλίου οι βαθμοί – Ακολουθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τα τμήματα

Νέα μέτρα: Αλαλούμ με τις εξαγγελίες για κατάργηση ορθίων σε εστίαση – Στο τραπέζι τοπικά lockdown

Βόμβα διασποράς τα κορονοπάρτι σε μπιτς μπαρ και καταστήματα της παραλιακής: «Ήμασταν ο ένας πάνω στον άλλον»

αθλήτριαΓουίμπλεντονΛονδίνοΤένιςΗνωμένο Βασίλειο