Αθλητισμός|17.07.2021 14:42

Florentino Perez: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Ρεάλ – Τρελός ο Ρονάλντο, βλάκας ο Ντελ Μπόσκε

Newsroom

Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ Μαδρίτης Florendino Perez (Φλορεντίνο Πέρεθ) μίλησε για όλους και για όλα στο μακρινό παρελθόν, αλλά έκανε το λάθος να έχει απέναντί του έναν δημοσιογράφο που τα ηχογραφούσε. Ο Χοσέ Αντόνιο Αμπεγιάν, εδώ και 15 χρόνια κρατούσε «κλειδωμένο» στο μαγνητόφωνό του έναν Πέρεθ μαινόμενο, ένα Πέρεθ που δεν έχει καλή κουβέντα για άνθρωπο της Ρεάλ, και φαίνεται πως δεν άντεξε άλλο - ή δεν τα βρήκε στα χρήματα που ζητούσε -  και δημοσίευσε τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Βασίλισσας. Τίμιο!

Το παρελθόν λοιπόν, έρχεται και πιάνει από το μανίκι τον κύριο Πέρεθ, τον σέρνει 15 χρόνια πίσω και του βάζει να ακούσει τι είχε πει. Κι όποιος νομίζει ότι θα ξεφύγει από το παρελθόν του, γελιέται. Και για ποιον δεν είχε πει ο Φλορεντίνο Πέρεθ; Και για όλους χολή και ειρωνεία.
Για τον Ντελ Μπόσκε; Για τον Φίγκο; Για τον Ρονάλντο; Ή πιωμένος ήταν ο Πέρεθ με τα δυνατά κρασιά της πατρίδας του, ή είχε τόσο βάρος μέσα του που κάπου έπρεπε να «ξεφορτώσει». Και βρήκε τον λάθος άνθρωπο. 

Από την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, η εφημερίδα «Confidencial» δημοσιεύει … σε συνέχειες τα όσα είχε πει ο Πέρεθ και στο «παλάτι» κλαίνε και στην υπόλοιπη Ισπανία γελάνε. Γιατί έτσι γίνεται πάντα: μόλις ο βασιλιάς βγει στο δρόμο γυμνός, οι δικοί του χειροκροτούν και μέσα τους πονάνε και οι άλλοι λοιδορούν και καγχάζουν! Και ήρθε η ώρα και της Βασίλισσας Ρεάλ. Τι έχει ακουστεί να λέει ο Πέρεθ; Διαβάστε:

«Ο Ντελ Μπόσκε έιναι βλάκας»

Για τον προπονητή της Ρεάλ και της Εθνικής Ισπανίας Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, που έχει κατακτήσει Μουντιάλ, Euro με την Εθνική και τίτλους με την Βασίλισσα: «Ούτε ξέρει πώς να προπονεί ούτε ξέρει από τακτική. Είναι βλάκας. Δεν του δίνουν δουλειά επειδή γνωρίζουν ότι δεν είναι προπονητής. Ο Ντελ Μπόσκε είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχω δει στη ζωή μου. Να μιλήσεις με τον πρόεδρο της Μπεσίκτας, (προπονητής ο Ντελ Μπόσκε το 2005) να σου πει τι αισθήματα είχε. Δεν είναι προπονητής· ο Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο είναι. Ο Ντελ Μπόσκε είναι το μεγαλύτερο ψέμα που είδα στη ζωή μου! Λένε ότι θα αναλάβει την εθνική ομάδα. Αυτό ακριβώς χρειάζονται; Τον Ντελ Μπόσκε;»…(Τότε ο Ντελ Μπόσκε δεν είχε ακόμα αναλάβει την Εθνική, που ανέβασε στην κορυφή του κόσμου και της Ευρώπης)…

Και βλάκας και τρελός ο Ρονάλντο

Όχι που θα ξεχνούσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο Πέρεθ: «Είναι τρελός. Αυτός ο τύπος είναι βλάκας. Είναι άρρωστος. Νομίζουν ότι είναι φυσιολογικός, όμως δεν ισχύει αυτό. Διαφορετικά, δεν θα έκανε αυτά που έχει κάνει. Η τελευταία ανοησία που έκανε την είδε όλος ο κόσμος. Γιατί πιστεύεις ότι έκανε αυτή τη χαζομάρα. Ο Μέντες δεν δίνει εντολές σε εκείνον. Όπως δεν δίνει εντολές και στον Μουρίνιο. Ούτε για τον τρόπο που πρέπει να μιλάνε στις συνεντεύξεις. Τίποτα. Αυτοί οι τύποι είναι απίστευτα εγωιστές. Τόσο λάθος, και ο προπονητής και εκείνος, δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Και οι δύο θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει περισσότερα χρήματα, αν ήταν διαφορετικοί. Αυτοί οι δύο δεν είναι συνηθισμένοι άνθρωποι. Θα μπορούσαν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από την διαχείριση των δικαιωμάτων της εικόνας τους. Πόσο μάλλον με αυτό τον προκλητικό τρόπο, με αυτή την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω και όλοι τους αντιπαθούν… Δεν υπάρχει αρνητική δημοσιότητα, αλλά το αντίθετο».

T

Οι δυο «απάτες» Κασίγιας και Ραούλ

copyright: AP PHOTOS

Και για τον τερματοφύλακα της Ρεάλ και της Εθνικής Ισπανίας ο Πέρεθ είχε κάτι… καλό να πει: «Ο Κασίγιας δεν είναι ένας τερματοφύλακας για την Ρεάλ Μαδρίτης. Τι θέλετε να σας πω; Δεν είναι και ποτέ δεν ήταν. Ήταν ένα μεγάλο λάθος που κάναμε. Λοιπόν είναι μια από τις μεγαλύτερες απάτες της ομάδας. Και δεύτερος ήταν ο Ραούλ. Οι δύο μεγαλύτερες απάτες της Ρεάλ, είναι πρώτα ο Ραούλ και μετά ο Κασίγιας. Οι παίκτες είναι πολύ εγωιστές και δεν μπορείς να βασιστείς επάνω τους, αν το κάνεις θα είναι λάθος. Θα σε απογοητεύσουν. Έχω τη χειρότερη εντύπωση για αυτούς». 

«Στολίδια» για τον Φίγκο

Και ο πρόεδρος ανάβει: «Ο Λουίς Φίγκο ήρθε κι έγινε στενός φίλος του Ραούλ και αυτοί μαζί με τον Φερνάντο Ιέρο διοικούσαν την ομάδα. Παίζαμε όμορφο ποδόσφαιρο μέχρι που οι πουτ@ας γιοι βαρέθηκαν να παίζουν. Αυτός ο πουτ@ας γιος ο Φίγκο γα@σε τα αποδυτήρια. Αυτός και ο Ραούλ ήταν οι χειρότεροι και ο Ζιντάν ο καλύτερος»!

Δεν ξέφυγε από τον Πέρεθ ούτε ο Γκούτι: «Ο Γκούτι είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτό του. Είναι κότα. Μου έλεγαν, πρόσεχε τον Γκούτι, κοίτα τον Γκούτι. Κανείς δεν λέει τι χάσαμε για τον Γκούτι».  Και για τον Μίτσελ: «Ο Μίτσελ έδιωξε τον Μάτα από την Καστίγια για να βάλει το γιο του να παίζει»…

Οι αταξίες του Οζιλ και ο «πατέρας» Μουρίνιο

Και σειρά παίρνε ο Μεσούτ Οζίλ και η προσωπική του ζωή τότε που μεταγράφηκε στη Ρεάλ. Η συνομιλία αυτή καταγράφηκε τον Οκτώβριο του 2012 και σε αυτήν ο Πέρεθ αποκαλύπτει ότι ο Γερμανός μέσος είχε παρατήσει την κοπέλα του για κάποιο μανεκέν από την Ιταλία, το οποίο και επισκεπτόταν με το ιδιωτικό του τζετ για να κοιμηθεί μαζί της. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ρεάλ αποκάλυψε διάλογο που είχε ο παίκτης με τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος του είχε εκμυστηρευτεί πως το εν λόγω μοντέλο είχε κοιμηθεί με όλη την ομάδα της Ίντερ και της Μίλαν!

«Αυτός ήρθε στη Μαδρίτη με την 21χρονη κοπέλα του. Είναι ένας από εκείνους τους Τούρκους τρίτης γενιάς και με το που ανακάλυψε τη Μαδρίτη, έγινε "μάτσο". Είπε στην κοπέλα του να πάει να γ@@@@@ και την αντικατέστησε με μια Ιταλίδα μοντέλο που ερωτεύτηκε. Συνήθιζε να παίρνει το ιδιωτικό του τζετ, να πηγαίνει να τη γ@@@@ και να γυρίζει. Μέχρι που ο Μουρίνιο τον κάλεσε να του πει κάτι εμπιστευτικό:

- Θα με αφήσεις να σου πω κάτι, σαν πατέρας προς γιο;"

- Ναι, ναι, έλεγε ο καημένος.

- Κοίτα, αυτό το κορίτσι που βγαίνεις έχει γ@@@@@@ με όλη την Ίντερ και τη Μίλαν, και με τους παίκτες και με το προσωπικό και των δύο ομάδων»!

Ρεάλ: Μας εκβίαζε ο δημοσιογράφος

Στην προσπάθειά της να αντιδράσει, η διοίκηση της Ρεάλ στοχοποίησε, μέσω ανάρτησης στο λογαριασμό της στο Twitter, δημοσιογράφο, τον οποίο κατηγορεί για τη δημοσιοποίηση και ισχυρίζεται ότι ο ίδιος είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να αποσπάσει ένα πολύ σημαντικό ποσό από τη διοίκηση για να μην αποκαλύψει τη συνομιλία με τον Φλορεντίνο Πέρεθ: «Ο ραδιοφωνικός σταθμός Onda Cero αποκαλύπτει πως ο Χοσέ Αντόνιο Αμπελάν είχε μία συνάντηση το 2011 με τον τότε αντιπρόεδρο της ομάδας, Εντουάρντο Φερνάντεθ ντε Μπλας, στο εστιατόριο Combarro, όπου τον εκβίασε ζητώντας 10 εκατομμύρια ευρώ για να εξαφανιστούν οι παράνομα ηχογραφημένοι ήχοι», έγραψε στο Twitter η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ισπανικός Τύπος αναφέρει πως η Ρεάλ σκοπεύει να περάσει στην αντεπίθεση, κινούμενη νομικά και δικαστικά εις βάρος του Χοσέ Αντόνιο Αμπελάν και της εφημερίδας στην οποία εργάζεται. Η επίσημη απάντηση του Φλορεντίνο Πέρεθ ανέφερε πως: «Είναι μεμονωμένες εκφράσεις συνομιλιών, με παράνομη ηχογράφηση από τον Χοσέ Αντόνιο Αμπεγιάν που ήθελε επί χρόνια να βγάλει αυτά τα πράγματα στη δημοσιότητα, ενώ, είναι συνωμοσία λόγω της συμμετοχής μου στην European Super League». Η εφημερίδα «Confindencial» έπειτα από αυτή την τοποθέτηση του προέδρου των Μερένγκες τόνισε πως και τις επόμενες μέρες θα βγάλει ακόμα περισσότερα ηχητικά ντοκουμέντα για ν' αποκαλύψει κι άλλα για το ψεύτικο πρόσωπο του Πέρεθ.

Ποιος είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ

Ο Πέρεθ αριστερά στην παρουσίαση του Κακά, δεξία ο θρυλικός Αλφρέδο ντι Στέφανο copyright: AP PHOTOS

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ (γεννημένος στη Μαδρίτη στις 8 Μαρτίου του 1947 ) είναι πολιτικός μηχανικός , πρώην πολιτικός και σημερινός πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Διαδέχθηκε τον Λορέντσι Σάινθ στον προεδρικό θώκο της Ρεάλ και επί προεδρίας του έχουν περάσει από το «παλάτι» παίκτες όπως ο Ζιντάν, ο Φίγκο, ο Μπέκαμ, ο Όουεν, ο Ρονάλντο, ο Μπέιλ και όλοι στόλισαν με τίτλους και λάμψη το στέμμα της Βασίλισσας Ρεάλ. Για να εκλεγεί στη θέση του προέδρου ο Πέρεθ είχε τάξει στους οπαδούς της Ρεάλ ότι θα τους φέρει τον Φίγκο στην ομάδα, από την Μπαρτσελόνα. Σαν να λέμε ότι αύριο θα πάρει τον Μέσι… Οι κακές γλώσσες λένε ότι είχε δωροδοκήσει τον μάνατζερ του Φίγκο και ο Πορτογάλος άλλαξε πόλη και εχθρούς… Ο Πέρεθ είναι πρόεδρος της ACS, μια από της μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στον κόσμο και η τακτική του στην Ρεάλ ήταν καθαρά τεχνοκρατική, με γνώμονα το συμφέρον και το χρήμα. Αυτός δημιούργησε τους Γκαλάκτικος φέρνοντας πανάκριβους παίκτες με λάμψη και προσωπικότητα στη Μαδρίτη, μοντέλο που όμως πέτυχε. Ο Πέρεθ είναι ο ιθύνων νους της δημιουργίας της κλειστής Ευρωπαϊκής Λίγκας ποδοσφαίρου και διατείνεται ότι πίσω από τις τελευταίες αποκαλύψεις βρίσκεται η ΟΥΕΦΑ, που δεν θέλει να υλοποιηθεί το όραμα του. Αναμένουμε τη συνέχεια με ενδιαφέρον…

Όλες οι ειδήσεις

Γεωργιάδης: Οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν περιορισμούς

Γλυκά Νερά – Πατέρας Καρολάιν: Άνανδρη η πράξη του Μπάμπη, θέλω δικαιοσύνη για την κόρη μου

Γερμανία - πλημμύρες: Εκατοντάδες νεκροί – Η μεγαλύτερη καταστροφή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Νέα μέτρα: Ποιοι εργαζόμενοι και πού θα πρέπει να κάνουν self test και rapid test

ΙσπανίαΡεαλ Μαδρίτηςποδόσφαιροπρόεδροςσυνομιλίες