Αθλητισμός | 18.07.2021 19:32

Formula 1: Σοκαριστικό τρακάρισμα Φερστάπεν με Χάμιλτον - Διεκόπη ο αγώνας

Newsroom

Τρομακτική σύγκρουσή είχαν ο Μαξ Φερστάπεν και ο Λιούις Χάμιλτον στην έναρξη του Γκραν Πρι του Σίλβερστόουν της Βρετανίας. Οι δύο πρωτοπόροι του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, είχαν επαφή στην προσπάθεια του Χάμιλτον να προσπεράσει, με τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull να καταλήγει στις μπαριέρες με μεγάλη ταχύτητα.

Συγκεκριμένα το λάστιχο του Ολλανδού έσκασε και τράκαρε στα προστατευτικά με ταχύτητα 300 χλμ/ώρα. Ο αγώνας στο Σίλβερστοουν έχει διακοπεί. Ο Φερστάπεν βγήκε από το μονοθέσιο και προληπτικά μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας.

T
T

Θρίαμβος του Χάμιλτον

Μετά από αρκετή ώρα ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι. Οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν ποινή 10 δευτερολέπτων στον Λιούις Χάμιλτον, διότι κρίθηκε υπεύθυνος για τη σύγκρουση με τον Ολλανδό. Από τη σύγκρουση των δύο κορυφαίων πιλότων και την εγκατάλειψη του Φερστάπεν μεγάλος κερδισμένος βγήκε ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη Ferrari, που βρέθηκε πρώτος κι άντεξε μέχρι και δύο γύρους πριν από το φινάλε. Ο Χάμιλτον που έκανε εκπληκτικό αγώνα, και παρά την ποινή των δέκα δευτερολέπτων, προσπέρασε τον Λεκλέρκ στον 50ό γύρο εν μέσω αποθέωσης από το εκστασιασμένο βρετανικό κοινό (βρέθηκαν 140.000 θεατές στις εξέδρες του Σιλβερστόουν). Τερμάτισε πρώτος και μείωσε τη διαφορά στους οχτώ βαθμούς από τον Φερστάπεν που προπορεύεται στη γενική βαθμολογία (Φερστάπεν 185, Χάμιλτον 177).

Πίσω από Χάμιλτον και Λεκλέρκ, τερμάτισαν οι Μπότας, Νόρις, Ρικιάρντο, Σάινθ, Αλόνσο, Στρολ, Οκόν και Τσουνόντα. Η μέρα ήταν καταστροφική για την Red Bull καθώς ο Φερστάπεν έμεινε στο μηδέν, ενώ ο Πέρες κέρδισε έναν βαθμό στο φινάλε του αγώνα και στην προσπάθειά του να στερήσει τον επιπλέον βαθμό του Χάμιλτον και της Mercedes που δίνει ο ταχύτερος γύρος (Red Bull 289 βαθμούς, Mercedes 285).

MercedesΜαξ ΦερστάπενRed BullΛιούις ΧάμιλτονFormula 1GP Αγγλίας Σίλβερστοουν