Αθλητισμός|02.08.2021 18:57

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Σοκ με Σιμόν Μπάιλς, αποσύρθηκε για ψυχολογικούς λόγους

Newsroom

Η Σιμόν Μπάιλς αιφνιδίασε τους πάντες με την απόφαση της να αποσυρθεί από το σύνθετο ομαδικό της ενόργανης γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο δίνοντας έναν ακόμα γκρίζο τόνο στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Η Μπάιλς επικαλέστηκε ψυχολογικούς λόγους, ενώ εντύπωση προκάλεσε πως κατά τη διάρκεια των δηλώσεων της έκλαιγε φανερά πιεσμένη από την όλη δοκιμασία.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι η μεγάλη ατραξιόν των Αγώνων και όλα τα φώτα είχαν πέσει πάνω της μετά και την αποχώρηση του κολυμβητή Μάικλ Φελπς και του σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ.

«Δεν έχω τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση»

Η Μπάιλς τραυματίστηκε σε μια προσπάθειά της στο άλμα την Τρίτη ωστόσο όπως είπε και η ίδια αργότερα οι λόγοι που δεν αγωνίστηκε δεν είχαν να κάνουν με μυικό τραύμα αλλά ήταν ψυχολογικοί. «Δεν έχω τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση, όσο πριν και δεν ξέρω εάν είναι ζήτημα ηλικίας. Νιώθω λίγο πιο νευρική, όταν αγωνίζομαι. Αισθάνομαι ότι δεν διασκεδάζω όσο πριν. Ξέρω ότι είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ήθελα ν’ αγωνιστώ για εμένα. Αλλά στην πραγματικότητα, συμμετέχω για άλλους και όχι για εμένα. Με πονάει βαθιά μέσα μου, ότι το να κάνω αυτό που αγαπώ μου αφαιρέθηκε. Μόλις πατήσω στο ταπί, είμαστε μόνο εγώ και το κεφάλι μου. Πρέπει να ασχολούμαι με τους δαίμονες στο κεφάλι μου. Πρέπει να κάνω ό,τι είναι σωστό για εμένα, να επικεντρωθώ στην πνευματική υγεία μου και να μην θέσω σε κίνδυνο την υγεία μου» είπε η Μπάιλς με δάκρυα στα μάτια.

Η Τζέιντ Κάρεϊ η οποία πήρε την 9η θέση στα προκριματικά θα πάρει τη θέση της Σιμόν Μπάιλς.

Όλες οι ειδήσεις

Εστίαση: Ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζόμενους – Τι είπε ο Πέτσας

Πέτρος Φιλιππίδης: Στις φυλακές Τρίπολης μετά την προφυλάκιση για βιασμό και απόπειρες

Κορονοϊός – Γιατί νοσούν οι πλήρως εμβολιασμένοι: Αναλυτικά τα δεδομένα

Μετάλλαξη Δέλτα – Θωμαϊδης: 70 φορές πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος

Τουρκία: Κατηγορούσε την Ελλάδα για τον φράχτη στον Έβρο αλλά φτιάχνει παρόμοιο στα σύνορα με Ιράν

Ρίο ντε ΤζανέιροΟλυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Σιμόν Μπάιλςρυθμική γυμναστική