Αθλητισμός|03.08.2021 16:20

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Τέταρτος στο επί κοντώ ο εκπληκτικός Καραλής

Newsroom

Στην πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν εκπληκτικός. Ο Έλληνας πρωταθλητής αναδείχθηκε τέταρτος στον τελικό του επί κοντώ στο Τόκιο πραγματοποιώντας φανταστική εμφάνιση. Μάλιστα μέχρι και την ολοκλήρωση των προσπαθειών του βρισκόταν εντός των μεταλλίων έχοντας ξεπεράσει τα 5,80μ.. Η τέταρτη θέση του Καραλή αποτελεί ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών που έχει καταλάβει Έλληνας άλτης στο επί κοντώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς τέταρτος είχε αναδειχτεί κι ο θρυλικός Χρήστος Παπανικολάου στην Πόλη του Μεξικού το 1968.

Το υπέροχο μήνυμα του Καραλή

Το γελαστό παιδί του ελληνικού στίβου ευχαριστήθηκε με την ψυχή του την παρθενική παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο, μέχρι και την ολοκλήρωση των προσπαθειών του, ήταν χαμογελαστός απολαμβάνοντας κάθε στιγμή. Μάλιστα, μόλις έριξε τον πήχη στην τελευταία του προσπάθεια, έστειλε ένα υπέροχο μήνυμα καθώς έβγαλε το ταμπελάκι με το όνομά του πίσω απ' το οποίο είχε γράψει «Thank You, MOM + DAD» (Ευχαριστώ Μαμά και Μπαμπά).

Ο Καραλής πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,55 μ., ενώ εξαιρετική ήταν η πρώτη προσπάθεια και στα 5,70 μ. που υπερπήδησε με άνεση. Σε αυτή τη φάση του αγωνίσματος και μετά το 5,70μ. ο Καραλής ήταν μεταξύ των τεσσάρων που πέρασαν με την πρώτη το ύψος και των συνολικά έντεκα αθλητών που τα κατάφεραν έστω και με την τρίτη.

Ο Ελληνας πρωταθλητής όμως ήταν εξαιρετικός και στα 5,80 μ. τα οποία πέρασε με εκπληκτικό άλμα και πάλι στην πρώτη του προσπάθεια ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ. Εκτοτε, κι έχοντας της ασφάλεια του 5,80μ. καθώς το πέρασε πρώτος απ' όλους, έβλεπε τους υπόλοιπους να ρίχνουν τον πήχη. Μετά τον Καραλή, οι μόνοι που κατάφεραν να περάσουν το ύψος με τη μία ήταν ο Αμερικανός Λάιτφουτ, ο Σουηδός Ντουπλάντις και ο Πολωνός Λίσεκ, γεγονός που τον διατήρησε στην κορυφαία τετράδα μετά την ολοκλήρωση των 5,80μ..

Η πρώτη προσπάθεια του Καραλή στα 5,87 μ. ήταν καλή αλλά όχι επιτυχημένη, όπως ήταν επίσης η δεύτερη και η τρίτη που πραγματοποίησε. Μέχρι εκείνη τη στιγμή μόλις δύο είχαν περάσει τα 5,87μ. με την πρώτη, ενώ την ίδια ώρα ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Ντουπλάντις άφησε το ύψος, ενώ ο θρυλικός Γάλλος Λαβιλενί, λόγω τραυματισμού απέτυχε στα 5,80μ. και άφησε τα 5,87μ.. Ο Καραλής ολοκληρώνοντας τον αγώνα του ήταν τρίτος στην κατάταξη καθώς μόνο ο Μπραζ και ο Νίλσεν υπερπήδησαν το ύψος με την πρώτη. 

Στη συνέχεια, ο εκπληκτικός Ντουπλάντις έκανε εξαιρετικό άλμα στα 5,92μ. βγάζοντας εκτός μεταλλίων τον Καραλή, που κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εξαιρετική επίδοση για έναν εξαιρετικό αθλητή που έχει όλο το μέλλον μπροστά του...

Στη μάχη των μεταλλίων ο θαυμάσιος Αμερικανός Νίλσεν κοίταξε στα μάτια τον ανίκητο Ντουπλάντις μέχρι και το 5,97μ.. Ομως ο νέος άρχοντας των αιθέρων, απογειώθηκε στα 6,02μ. και πήρε το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό το ύψος δεν μπόρεσε να υπερβεί ο Νίλσεν που πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ρίο, Βραζιλιάνος Μπραζ, ενώ ο Λαβιλενί απέτυχε στα 5,87μ. και έμεινε όγδοος. Ο Ντουπλάντις προσπάθησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,19μ., δεν τα κατάφερε, αλλά έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου για να τα καταφέρει...

Η τελική κατάταξη στον τελικό του επί κοντώ

1. Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία) - 6μ02

2. Κρίστοφερ Νίλσεν (ΗΠΑ) - 5μ97

3. Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία) - 5μ87

4. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) - 5μ80

5. Κέι Σι Λάιτφουτ (ΗΠΑ) - 5μ80

6. Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία) - 5μ80

7. Χάρι Κόπελ (Μεγάλη Βρετανία) - 5μ80

8. Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) - 5μ70

9. Όλεγκ Ζέρνικελ (Γερμανία) - 5μ70

10. Ερσού Σασμά (Τουρκία) - 5μ70

11. Μπο Κάντα Λίτα Μπέρε (Γερμανία) - 5μ70

12. Τζον Έρνεστ Ομπίενα (Φιλιππίνες) - 5μ70

13. Μενό Βλουν (Ολλανδία) - 5μ55

14. Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) - 

Όλες οι ειδήσεις

Γυναικοκτονία στη Λάρισα: Μητέρα τριών παιδιών το θύμα - Πρώτες εικόνες από το σημείο

Σ. Ντάφης (διδάκτορας Μετεωρολογίας) στο ethnos.gr: Κάθε καλοκαίρι επεισόδια καύσωνα στην Ελλάδα μέχρι το 2030

Κορονοϊός - Έρευνα: Πόσο πιθανή είναι η μόλυνση μέσω χαρτονομισμάτων και κερμάτων

Αττική: «Αυτόματα» η κλήση για κόκκινο σε οδηγούς - Σε ποια φανάρια οι νέες κάμερες

Η Τζιά φέτος παίρνει την εκδίκησή της – Το πανέμορφο κυκλαδονήσι που επιτέλους δικαιώθηκε

επί κοντώΟλυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Εμμανουήλ ΚαραλήςΤόκιο 2020Ολυμπιακοί Αγώνες