Αθλητισμός|23.08.2021 14:53

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποζάρει για την αμερικανική Vogue - «Ζήσε την κάθε μέρα σαν την τελευταία σου»

Newsroom

«Nα ζεις την κάθε ημέρα σαν να ήταν η τελευταία σου» είναι το ρητό του Έλληνα τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, όπως εξομολογήθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική Vogue. Το διάσημο περιοδικό μόδας συναντήθηκε και μίλησε μαζί του κατά την περίοδο που ο αθλητής βρισκόταν στο Roland Garros του Παρισιού.

Το κείμενο αποθεώνει τον Τσιτσιπά, αλλά αποκαλύπτει και στιγμές από τη ζωή του. Το πιο συναρπαστικό πράγμα που του συνέβη, ενώ ταξίδευε ήταν να συναντήσει τον Ισχυρότερο Άνθρωπο του Κόσμου, στην Ισλανδία. Η μεγαλύτερη καταστροφή συνέβη στο Ομάν, όταν το τζιπ στο οποίο επέβαινε στην έρημο σχεδόν έμεινε χωρίς βενζίνη. «Ο ήλιος έδυε και, ξέρετε, σκεφτόμασταν ότι θα έπρεπε να διανυκτερεύσουμε εκεί», θυμάται ο Τσιτσιπάς.

Το… μεθύσι στο Ντουμπάι

Όσο για την πιο άγρια ​​νύχτα του, αυτή έλαβε χώρα πρόσφατα, στο Ντουμπάι: «Δεν πίνω ποτέ», αρχίζει ο Τσιτσιπάς χαμογελώντας. «Αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου πριν τη σεζόν, τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου». Υπήρχε περουβιανό φαγητό, μαζί με Moscow Mules και Cosmopolitans («δεν είναι πολύ αντρικό ποτό, αλλά μου αρέσει»). «Πιθανότατα να ήταν η πρώτη φορά που μέθυσα» εξηγεί ο Τσιτσιπάς στη Vogue.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο νεαρός αθλητής αποκάλυψε ότι «ο στόχος μου για φέτος είναι να ολοκληρώσω τη σεζόν με πολλές νίκες. Δεν ξέρω αν θα είναι 50, 60 ή 70. Δεν με νοιάζει πόσες, αλλά θέλω να είμαι στην κορυφή των αθλητών με τις περισσότερες νίκες της χρονιάς».

T

Η συμβολή της κοπέλας του

Από την παιδική του ηλικία, ο Στέφανος ήταν διαφορετικός: ήσυχος, άνετος στη μοναξιά, τόσο εσωστρεφής όσο και κοινωνικός τώρα. «Είμαι ενήλικας τώρα. Δεν είμαι πια μικρό αγόρι. Όταν έκλεισα τα 21, ένιωσα ότι, ξέρετε, τα πράγματα έχουν αλλάξει». Σε αυτό συνέβαλε και η κοπέλα του, Θεοδώρα Πεταλά, απόφοιτη του NYU με πτυχίο στο project management. «Η ντουλάπα μου ήταν αρκετά “αδύναμη” και δεν ήμουν καθόλου ετοιμοπόλεμος σε αυτό ον τομέα» λέει. «Ήθελα να αρχίσω να ντύνομαι λίγο καλύτερα, έτσι προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια ταυτότητα. Μην φανταστείτε κάτι φανταχτερό. Ποντάραμε σε γήινα χρώματα, σε σύνολα εκλεπτυσμένα και σε νεανικό ύφος. «Ξεκίνησα να επενδύω περισσότερο στη μόδα και είδα ότι αυτή η αλλαγή στο στυλ, με κάνει να νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου» καταλήγει ο Τσιτσιπάς.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Θεοδώρα Πεταλάς (Copyright: NDP)

Τσιτσιπάς για εμβόλιο: «Αν θέλεις να προστατευτείς, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το»

Η συνέντευξη του Τσιτσιπά στο Vogue έρχεται στη σκιά των δηλώσεών του ότι θα εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μόνο αν αυτό καταστεί υποχρεωτικό. «Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για εμένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό στο tour. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις».

Και πρόσθεσε: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην».

Η Ματίνα Παγώνη αδειάζει τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Ο καθένας στο επάγγελμά του»

Η Ματίνα Παγώνη, μέσα από την εκπομπή «Καλοκαίρι #Not» απάντησε στις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά περί δυνατού ανοσοποιητικού συστήματος των αθλητών. «Ο Στέφανος είναι ένα νέο άτομο, ένας άριστος τενίστας. Τον θαυμάζουμε όλοι, τον χειροκροτούμε, περιμένουμε να μας φέρνει νίκες και πιστεύω ότι με αυτό θα ασχοληθεί. Κι εμείς οι υπόλοιποι που ασχολούμαστε με την ιατρική και την επιστημονική ιατρική κοινότητα, θα ενημερώσουμε τον κόσμο γιατί πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, ποιες είναι οι μελέτες που υπάρχουν και πώς θα προχωρήσουμε» ανέφερε, αρχικά, η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

Και συνέχισε: «Τις ιατρικές απόψεις θα τις πουν οι γιατροί, οι μη γιατροί δεν μπορούν να έχουν απόψεις για ιατρικά θέματα. Το σταματάμε εδώ! Χειροκροτούμε τον Στέφανο για τις νίκες του, θέλουμε νίκες να μας φέρνει κι εμείς θα ασχολούμαστε με τα εμβόλια, με τη νόσο Covid, τι πρέπει να κάνουμε και τι δεν πρέπει να κάνουμε.

Όλες οι ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Οριοθετημένη αλλά όχι υπό έλεγχο - Εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια στο Μαρμάρι

Νέα σχολική χρονιά: Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΑΜΕΑ οδηγούνται σε παραίτηση

Κορονοϊός: Πώς μια αμερικανική βάση έγινε επίκεντρο κινέζικων θεωριών συνωμοσίας

Συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου στη Ζάκυνθο: «Το παιδί μου έμεινε στα χέρια»

Ματίνα Παγώνη: Οι πόνοι που πέρασε και η επέμβαση - Τι είπε για την περιπέτειά της

Roland GarrosVogueΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς