Αθλητισμός | 26.09.2021 19:15

Μαρία Σάκκαρη: Έχασε τον τίτλο στην Οστράβα αλλά μπήκε στο Top-10

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να φτάσει στην κατάκτηση του τουρνουά της Οστράβας και να πανηγυρίσει τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα της, όμως πέτυχε κάτι ανεπανάληπτο για το ελληνικό τένις καθώς μπήκε για πρώτη φορά στο Top-10. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-2, 7-5) από την εξαιρετική Ανέτ Κονταβέιτ (No.30) και έχασε την ευκαιρία για ένα σημαντικό τρόπαιο. Βρίσκεται όμως στην κορυφαία δεκάδα του γυναικείου τένις, ενδεικτικό της προόδου και της εξέλιξης που έχει παρουσιάσει την τελευταία διετία.

Σάκκαρη: Έχασε τον τίτλο

Η Κονταβέιτ, που απέκλεισε κατά σειρά Κιρστέα, Μπαντόσα, Μπέντσιτς και Κβίτοβα για να φτάσει στον τελικό, ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς και πέρασε μπροστά με 3-1, εκμεταλλευόμενη και τα λάθη της Μαρίας. Και δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει το σετ σε 32 λεπτά, αφού έχασε μόνο 2 πόντους στο σερβίς της και επέστρεψε πολύ καλά όταν η 26χρονη Ελληνίδα είχε τις μπάλες στα χέρια της.

Η Μαρία, πάντως, μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο σετ, όμως παρότι είχε μια ευκαιρία για μπρέικ στο πρώτο γκέιμ, δεν μπόρεσε σε κανένα άλλο σημείο να βάλει ιδιαίτερη πίεση στην αντίπαλό της. Είχε και το μειονέκτημα να μη σερβίρει πρώτη, οπότε είχε αναπόφευκτα περισσότερο «βάρος» στο φινάλε του σετ. Στάθηκε στο ύψος της στο 4-5 και έμεινε ζωντανή στο ματς, ωστόσο λύγισε όταν πήρε τις μπάλες στο 5-6. Η Κονταβέιτ έκλεισε τον αγώνα μετά από συνολική προσπάθεια 92 λεπτών και έφτασε στον τρίτο τίτλο καριέρας (δεύτερο για φέτος). Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχασε ούτε σετ στη διοργάνωση!

WTA ΟστράβαΤένιςΜαρία Σάκκαρη