Αθλητισμός | 24.01.2019 10:30

Παγδατής: «Είµαστε όλοι Τσιτσιπάς!»

Κώστας Ασημακόπουλος

Ηταν µία από τις µεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του παγκόσµιου τένις για τον 20χρονο τότε Παγδατή, που στον τελικό λύγισε µόνο από τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος φέτος στο ίδιο τουρνουά υποκλίθηκε στον Στέφανο Τσιτσιπά. Την ίδια ώρα που θα ξεκινά ο ηµιτελικός στο Grand Slam της Μελβούρνης και ο Τσιτσιπάς θα διεκδικεί από τον Ναδάλ την πρώτη πρόκριση της καριέρας του σε µεγάλο τελικό, ο 33χρονος πλέον Ελληνοκύπριος τενίστας (Νο 122) θα αρχίζει τον αγώνα του µε τον Ουκρανό Σεργκέι Στακόφσκι (Νο 132) στο Τσάλεντζ του Ρεν στη Γαλλία.

«Είµαστε όλοι... Τσιτσιπάς. Είµαστε όλοι στο πλευρό του Στέφανου και της οµάδας του. Eίµαι βέβαιος πως θα πάει πολύ µακριά» δήλωσε αποκλειστικά στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο Μάρκος Παγδατής. Ο Ελληνοκύπριος σούπερ σταρ, παρότι δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη εν µέσω αγώνων του σε τουρνουά, έκανε µια εξαίρεση για χάρη του... Στέφανου -όπως χαρακτηριστικά µας είπε- και η συνέντευξή του θα δηµοσιευθεί στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» της προσεχούς Κυριακής.

Η γιαγιά του Τσιτσιπά

Στο µεταξύ, όλο και περισσότερες ανθρώπινες ιστορίες έρχονται στη δηµοσιότητα για την οικογένεια Τσιτσιπά. Τα λόγια της γιαγιάς του, Σταυρούλας, συγκλονίζουν, καθώς, όπως είπε, τα τελευταία πέντε χρόνια είναι τυφλή και τον παρακολουθεί µε τα µάτια της ψυχής της. «∆εν βλέπουν τα µατάκια µου και δεν µπορώ να χαρώ την επιτυχία του εγγονού µου. Εχω χάσει το φως µου εδώ και πέντε χρόνια από πίεση. Παρηγορήθηκα που µου τηλεφώνησε και µου είπε “γιαγιά µου, θα έρθω γρήγορα, µην ανησυχείς”» είπε στην «Espresso» η γιαγιά του και προσέθεσε: «Ακούω τη φωνή του από την τηλεόραση και δακρύζω από υπερηφάνεια».

Χιλιάδες είναι και τα µηνύµατα συµπαράστασης στον 20χρονο Ελληνα. Η αναφορά του Τσιτσιπά στον Γιάννη Αντετοκούνµπο µετά τον θρίαµβό του επί του Ρότζερ Φέντερερ απαντήθηκε από τους Μιλγουόκι Μπακς, που µε ένα µήνυµα σε άπταιστα ελληνικά αναφέρουν: «Στέφανε Τσιτσιπά, η ΚΑΕ Ελαφιακός σού εύχεται καλή τύχη στον ηµιτελικό του Αυστραλιανού Οπεν!».

Ραντεβού στον τελικό

Με θετικά σχόλια αναφέρθηκε στον Τσιτσιπά και ο Νόβακ Τζόκοβιτς µετά την πρόκρισή του στα ηµιτελικά του Grand Slam της Μελβούρνης επί του Ιάπωνα Νισικόρι. Το Νο 1 της παγκόσµιας κατάταξης στον δεύτερο ηµιτελικό θα αντιµετωπίσει τον Λούκας Πουίγ (Νο 31) και αναφέρθηκε στο ενδεχόµενο µιας ελληνοσερβικής µονοµαχίας στον τελικό: «Βλέποντάς τον πώς παίζει, δεν µου προξενεί έκπληξη που είναι στα ηµιτελικά. Παίζει τροµερό τένις τους τελευταίους 12 µήνες. Ελπίζω να βρεθούµε στον τελικό» 

Στέφανος Τσιτσιπάς