Αθλητισμός|15.10.2021 18:53

Πόλο: Στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος η Εθνική Νέων γυναικών

Newsroom

Η Εθνική ομάδα Νέων γυναικών στο πόλο ήταν εκπληκτική, επιβλήθηκε με 13-8 της Ουγγαρίας και θα διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νετάνια.

3ος τελικός, 4ο μετάλλιο

Αυτός είναι ο τρίτος τελικός και το τέταρτο μετάλλιο (στη χειρότερη περίπτωση έχει εξασφαλίσει το ασημένιο) για τη συγκεκριμένη ομάδα που το 1997 κατέκτησε το χρυσό στην Πράγα, ενώ το 2017 είχε πάρει το ασημένιο στον Βόλο. Επίσης το 2013 και πάλι στον Βόλο είχε νικήσει στον μικρό τελικό κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου (16/10). Πολυτιμότερη παίκτρια του ημιτελικού ήταν η Ελένη Κανετίδου με τρία τέρματα. Η Ελλάδα μπήκε ιδανικά στο ματς και προηγήθηκε με 2-0 με γκολ των Μυριοκεφαλιτάκη με πέναλτι και Κατσίμπρη προτού συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα. Η Περεστέγκι με γκολ στην παίκτρια παραπάνω και η Μπάκσα με πέναλτι ισοφάρισαν για την Ουγγαρία δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η Μυριοκεφαλιτάκη με τέρμα στην παίκτρια παραπάνω και η Νίνου διαμόρφωσαν το 4-2, που ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου. 

Η Ντομσόντι μείωσε για την Ουγγαρία στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου. Η Κανετίδου έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων για την Ελλάδα με την Κοντονή να διαμορφώνει το 6-3 με πέναλτι. Η Σιούτη 18 δεύτερα πριν το τέλος της περιόδου έκανε το 7-3 που ήταν και το σκορ της δεύτερης περιόδου. Με γκολ της Κατσίμπρη η Ελλάδα προηγήθηκε με 8-3 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Με γκολ των Ντομσόντι και Περεστέγκι η Ουγγαρία μείωσε σε 8-5 αλλά Κανετίδου και Τριχά έφεραν την Ελλάδα στο double score (10-5) ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Η Περεστέγκι και η Σέγκεντι μείωσαν στο 10-7 με την Κανετίδου να διαμορφώνει το 11-7 του τρίτου οκταλέπτου με τέρμα σε νεκρό χρόνο. Στην τελευταία περίοδο η Βαλεντίν μείωσε σε 11-8 για την Ουγγαρία πολύ νωρίς. Στη συνέχεια οι μάχες μεταξύ των αθλητριών σε άμυνα και επίθεση ήταν ομηρικές. Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος η Τριχά και η Σιούτη διαμόρφωσαν το 13-8 που ήταν και το τελικό σκορ.

Οκτάλεπτα: 4-2, 3-1, 4-4, 2-1

Ελλάδα (Καμμένου - Καραγιάννη): Ζαφειράκη, Τριχά 2, Φουντωτού, Σιούτη 2, Κανετίδου 3, Γιαννοπούλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κατσίμπρη 2, Μπιτσάκου, Κοντονή 1, Τορνάρου, Καρύτσα

Ουγγαρία (Βάργκα): Κάκας, Αουμπέλι, Τέλεκ, Περεστέγκι - Νάγκι 3, Τατράι, Βαλεντίν 1, Μπάκσα 1, Πετίκ, Κουντέλα, Σεγκέντι 1, Ποζέ, Ντομσόντι 2, Νεσμέλι

Όλες οι ειδήσεις

Κακοκαιρία Μπάλος: Εξαφανίστηκε η μισή παραλία του Λιμνιώνα στην Εύβοια - Κατεστραμμένοι δρόμοι

ΜΜΜ: Πώς εγκλωβίστηκε το λεωφορείο της ΟΣΥ στην παραλιακή

Live χάρτης: Καταιγίδες στην Αττική – Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

To ethnos.gr στο σημείο ανάσυρσης της σορού του άτυχου κτηνοτρόφου στην Εύβοια

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλοΠόλοΕθνική Πόλο